ΔΙΕΘΝΗ

Ο πολιτικά ορθός Ομπάμα, ο γκαφατζής Ρόμνεϊ και οι γυναίκες

ο-πολιτικά-ορθός-ομπάμα-ο-γκαφατζής-ρό-140288
«Μπορείτε να επιλέξετε να γυρίσετε το ρολόι 50 χρόνια πίσω για τις γυναίκες, τους γκέι και τους μετανάστες ή να μας δώσετε ώθηση να προχωρήσουμε μπροστά». Με αυτά τα λόγια κέρδισε έδαφος ο Μπαράκ Ομπάμα στην εκλογική μονομαχία του με τον Ρόμνεϊ, στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί την αδεξιοσύνη και τις «περίεργες» απαντήσεις του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του με σκοπό την προσέλκυση των γυναικών ψηφοφόρων.
Ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες κυριάρχησαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Τρίτης, όπου οι Ομπάμα και Ρόμνεϊ διασταύρωσαν τα ξίφη τους, μιλώντας για θέματα ισότητας των φύλων και αντισύλληψης, με τον πρώτο να «στέφεται» άτυπος νικητής, αναπληρώνοντας το χαμένο έδαφος της προηγούμενης αντιπαράθεσής τους.
Στην ομιλία του στην Αϊόβα την Τετάρτη ο Ομπάμα «πιάστηκε» από κάποιες απρόσεκτες δηλώσεις του αντιπάλου του και πιο συγκεκριμένα από μία δήλωσή του περί γυναικών όταν αναζητούσε κόσμο για το γραφείο του ενόσω ήταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης. Τον είχε προβληματίσει, λέει, το γεγονός ότι όλοι οι αιτούντες για μια θέση στο επιτελείο του, ήταν άντρες. «Πήγα σε κάποιες οργανώσεις γυναικών και τους ρώτησα αν μπορούν να μας βρουν κόσμο και μας έφεραν ολόκληρα κλασέρ γεμάτα…γυναίκες» δήλωσε ο γκαφατζής Ρόμνεϊ, ενώ προφανώς ήθελε να πει «βιογραφικά γυναικών».
Όπως ήταν φυσικό, η γκάφα του Ρόμνεϊ διαδόθηκε στο διαδίκτυο, συνοδευόμενο τόσο από θετικά όσο και από αρνητικά σχόλια: άλλοι διατείνονταν ότι η φράση του φανέρωνε τη θετική στάση του προς τις γυναίκες, ενώ άλλοι εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το πώς θα έπρεπε να εκληφθούν τα λεγόμενά του.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχασε, λοιπόν, την ευκαιρία και τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Ρεπουμπλικανού συνυποψήφιού του, λέγοντας σε ομιλία του στην Αϊόβα:
«Όσο για μας, δεν χρειάζεται να συλλέξουμε μία ντουζίνα κλασέρ για να βρούμε ικανές ταλαντούχες γυναίκες».
Επιπλέον, ο Ομπάμα χτύπησε τον Ρόμνεϊ στο ευαίσθητο ζήτημα της ισότητας και της αντισύλληψης, κατηγορώντας τον για οπισθοδρομικότητα:
«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως οι πολιτικοί θα έπρεπε να ελέγχουν την ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει ο καθένας…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου