ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπερλουσκόνι γνώριζε για το οικονομικό σκάνδαλο στο Λάτσιο

ο-μπερλουσκόνι-γνώριζε-για-το-οικονομ-141193
Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στις ιταλικές περιφέρειες δεν έχουν τέλος, μια επιστολή που έστειλε περιφερειακός σύμβουλος στον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποδεικνύει ότι ο επικεφαλής του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (Pdl) γνώριζε για το οικονομικό σκάνδαλο.
Αφού λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής του κόμματος στο Λάτσιο Φράνκο Φιορίτο, χρησιμοποίησε μέχρι και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τη δημόσια χρηματοδότηση του Pdl για να αγοράσει διαμερίσματα, αμάξια και να απολαύσει πολυτελή δείπνα και διακοπές με τρυφερή συντροφιά, προκαλώντας την λαϊκή κατακραυγή, μία ακόμα αποκάλυψη έρχεται να αναστατώσει τα νερά του κόμματος.
Σύμφωνα με επιστολή, ο περιφερειακός σύμβουλος της Ρώμης Φραντσέσκο Μπατιστόνι, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει δημόσια κονδύλια για προσωπική του ευχαρίστηση, αποκάλυψε στον Μπερλουσκόνι το οικονομικό όργιο στο εσωτερικό της περιφέρειάς του, λίγο πριν αυτό γίνει γνωστό.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή ο Μπατιστόνι είχε εντοπίσει «ανωμαλίες» στην διαχείριση του χρήματος κατηγορώντας μάλιστα τον Φράνκο Φιορίτο ότι κατέθετε «περίεργες» αποδείξεις, χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει τα ποσά τα οποία λάμβανε από το ταμείο, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.
Κατά τον ίδιο, ποτέ δεν πήρε απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό ούτε φυσικά έδρασε κάποιος για να ρυθμίσει τις ατασθαλίες ή να φροντίσει να τιμωρηθούν οι σύμβουλοι που εκμεταλλεύθηκαν τη θέση τους, προς όφελός τους.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου