Πάνω από 800 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν σε όλο τον κόσμο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-16, 11:00:22
Πάνω από 800 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν σε όλο τον κόσμο
Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού η 16η Οκτωβρίου και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που ανακοίνωσε σήμερα περίπου 870 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια εποχή που ο υποσιτισμός και η φτώχεια είναι φαινόμενα αλληλένδετα με τα παιδιά να πέφτουν θύματα της πείνας και της εξαθλίωσης, τα στοιχεία που παρουσιάζει το ελληνικό τμήμα του διεθνούς οργανισμού για τα ελληνόπουλα είναι συγκλονιστικά.

Στην Ελλάδα, έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών, διαβιούν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αντίστοιχα αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης και ελλείψεις βασικών ανέσεων στο νοικοκυριό.

Την ίδια ώρα περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο - πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά - αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν όταν μεγαλώσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Έτσι παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.

protothema.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=