Ξανά η δίκη του Costa Concordia

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-15, 14:49:35
Ξανά η δίκη του Costa Concordia
Άρχισε σήμερα η τρίτη καθοριστική δικάσιμος για την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο Γκροσέτο της κεντρικής Ιταλίας.

Παρών στο θέατρο Moderno του Γκροσέτο, που έχει μετατραπεί σήμερα σε δικαστική αίθουσα, ήταν και ο καπετάνιος, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για εγκατάλειψη του πλοίου πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ο ίδιος επιμένει ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να βοηθήσει τους ναυαγούς, προσπαθώντας να προσεγγίσει την ακτή του νησιού Τζίλιο, για να διευκολύνει την εκκένωση του πλοίου.

Σήμερα, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού του κρουαζιερόπλοιου και να επαληθευθεί κατά πόσον συμπίπτει με τις καταθέσεις των κύριων κατηγορουμένων και των μαρτύρων.

Εκτός από τον Σκετίνο, παρόντες είναι ο δεύτερος καπετάνιος Τσίρο Αμπρόσιο, ο υφιστάμενός του Σαλβατόρε Ουρσίνο και ο υπεύθυνος της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Crociere, Ρομπέρτο Φεραρίνι.

Πάνω από πενήντα οι δημοσιογράφοι που έχουν σπεύσει στο Γροσέτο, από όλο τον κόσμο, για να καλύψουν την δίκη. Η σημερινή δικάσιμος, όμως, διεξάγεται «κεκλεισμένων των θυρών», μετά από απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Σκετίνο, ο οποίος απολύθηκε από την Costa, έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη, ζητώντας επαναπρόσληψή του και την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

Στο τραγικό ναυάγιο του Costa Concordia, στις 13 Ιανουαρίου 2012, έχασαν την ζωή τους 32 επιβάτες, ενώ δύο συνεχίζουν ακόμη να συμπεριλαμβάνονται επίσημα στον κατάλογο των αγνοουμένων.   

enikos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=