ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορούν τον Πούτιν για νοθεία

κατηγορούν-τον-πούτιν-για-νοθεία-147371
Το κυβερνών κόμμα "Ενωμένη Ρωσία" του Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε τις κύριες αναμετρήσεις στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή σε 77 περιφέρειες της χώρας και οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από την ήττα μιας αντιπάλου του Πούτιν σε προάστιο της Μόσχας και από νοθεία την οποία καταγγέλλει σήμερα ο Τύπος.

Ο σχηματισμός "Ενωμένη Ρωσία" διατήρησε όπως αναμενόταν τις πέντε θέσεις κυβερνητών -σε σύνολο 83 στη χώρα- που εκλέχθηκαν με άμεση ψηφοφορία για πρώτη φορά από το 2005, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Εκλογική Επιτροπή.

Η αρχή της εκλογής των κυβερνητών, που ως τώρα διορίζονταν από το Κρεμλίνο, ίσχυσε και πάλι από τον περασμένο χειμώνα λόγω της δυσαρέσκειας που προκλήθηκε στη χώρα από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2011.
Ο προσωρινός δήμαρχος, Όλεγκ Σάχοφ, (Ενωμένη Ρωσία) κέρδισε τις δημοτικές εκλογές με σχεδόν το 48% των ψήφων, έναντι 17% για την Τσιρίκοβα, η οποία έκανε λόγο για απειλές εναντίον των παρατηρητών.

Συνολικά οι τοπικές εκλογές της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από "χειραγωγήσεις ακόμη πιο εξεζητημένες από ό,τι το Δεκέμβριο του 2011", κατά τις βουλευτικές εκλογές που είχε κερδίσει η Ενωμένη Ρωσία, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Βεντομόστι".

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου