ΔΙΕΘΝΗ

Σκηνικό πολέμου στήνουν οι Τούρκοι -Εμπλέκουν και την Κύπρο

σκηνικό-πολέμου-στήνουν-οι-τούρκοι-εμ-147642
Σκηνικό πολέμου στήνουν οι Τούρκοι στα Τουρκοσυριακά σύνορα, εμπλέκοντας και την Κύπρο, αφού σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Σίγμα, τουλάχιστον 3 πολεμικά πλοία ναυλωχούν από νωρίς το απόγευμα στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν ολόκληρη η ναυτική δύναμη της Τουρκίας δηλαδή φρεγάτες και πυραυλάκατοι βρίσκονται στην περιοχή καθ οδόν για τα Τουρκοσυριακά θαλάσσια σύνορα.
Συγκεκριμένα, τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία δύο φρεγάτες και μία πυραυλάκατο βρίσκονται στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου.
Η Τουρκία εξέδωσε σχετική ναυτική οδηγία για τα πλοία της, τα οποία σύμφωνα με την οδηγία θα λάμβαναν μέρος σε κοινές ασκήσεις με την Αίγυπτο.

Η συγκεκριμένη Τουρκική κίνηση προφανώς γίνεται με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων της Αγκυρας στην ανατολική μεσόγειο λόγω της εκρυθμης κατάστασης με τη Συρία. Ωστόσο, η περιοχή που καλύπτεται από τα τουρκικά πολεμικά πλοία είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε επιφυλακή και το Ελληνικό σύστημα επιτήρησης. Στην περιοχή ανατολικά της Κύπρου υπάρχουν και Ρωσικά πλοία ηλεκτρονικού πολέμου.

Sigmalive

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου