ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελληνίδα που “μάγεψε” το Λονδίνο

η-ελληνίδα-που-μάγεψε-το-λονδίνο-156253
To 1926 ο σκηνοθέτης Friedrich Wilhelm Murnau, κατόρθωσε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά αριστουργήματα, τον «Φάουστ». Τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου soundtrack για την ταινία.
Η σύνθεση είναι της νέας και ταλαντούχας Ελληνίδας, συνθέτριας, Αφροδίτης Ραϊκοπούλου και παρουσιάστηκε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα που διηύθυνε ο Benjamin Wallfisch.
«Υπέροχο», «απλά φανταστικό» και «δάκρυα κύλησαν από τα μάτια μου» ήταν μερικά από τα σχόλια του κοινού, που βρέθηκε στην πρεμιέρα και είχε τη δυνατότητα να ακούσει τη νέα σύνθεση της Αφροδίτης Ραϊκοπούλου για τον «Φάουστ».
«Η δραματική διάθεση της ταινίας του Murnau ενισχύεται μέσω της σύνθεσης, με ένα πάθος που θα εντυπωσίαζε ακόμα και τον ίδιο τον σκηνοθέτη» σχολίασε η Οργάνωση Τεχνών, ενώ από τη Sunday Times χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα επτά καλύτερα κονσέρτα της σεζόν.
Η Αφροδίτη Ραϊκοπούλου σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο «Royal Academy of Music» στο Λονδίνο, όπου κατοικεί σήμερα. Εκτός από το να συνθέτει μουσική για το ραδιόφωνο του BBC, το 2005 συνέθεσε μια συμφωνία για το Red Cross Gala του Luciano Pavarotti, ενώ ως πιανίστας, έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, με τον José Carreras.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου