ΔΙΕΘΝΗ

Βαρβαρες αλογομαχίες στην Κίνα – Αντιδράσεις για τις εικόνες ντροπής

βαρβαρες-αλογομαχίες-στην-κίνα-αντι-157689

Με την αδρεναλίνη στα ύψη, τη χαίτη τους να ανεμίζει και τα πλήθη να ζητωκραυγάζουν, τα άλογα που πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες προσπαθούν να κατατροπώσουν τον αντίπαλό τους κατά τη διάρκεια βάρβαρης αλογομαχίας στην Κίνα.

Η «εκδήλωση» διοργανώθηκε για τον εορτασμό της φθινοπωρινής συγκομιδής στην επαρχία Γκουανξί.

Οι βάρβαρες και απάνθρωπες αλογομαχίες, που χρονολογούνται από το 1.500 μ.Χ., είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα και πολλές άλλες ασιατικές χώρες.

Οι διοργανωτές οδηγούν δυο επιβήτορες σε μια φοράδα, την οποία και απομακρύνουν όταν τα άλογα διεγερθούν, γεγονός που τα κάνει να στραφούν το ένα ενάντια στο άλλο.

Αν ωστόσο τα άλογα δεν μονομαχήσουν, τότε οι διοργανωτές εφαρμόζουν και άλλες μεθόδους (μαστίγωμα – πυροβολισμοί) για να τα εξαγριώσουν και να τα φοβίσουν.

«Είναι βάναυσο και απάνθρωπο και δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο να το καταπολεμήσουμε», τόνισε σε δηλώσεις της η Vivian Farrell, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου για τα Άλογα, που μάχεται εδώ και χρόνια για να απαγορευτούν οι αλογομαχίες.

«Αυτοί που το κάνουν λένε πως είναι παράδοση. Λοιπόν κάποτε ήταν παράδοση να θυσιάζουμε παιδιά όμως έχουμε προχωρήσει αρκετά μπροστά από αυτό το στάδιο», προσέθεσε.

«Το να βασανίζει κανείς αυτά τα υπέροχα ζώα στο όνομα της διασκέδασης είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητο. Η παράδοση δεν δικαιολογεί τη βιαιότητα, η οποία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία», τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA.

Σημειώνεται ότι οι αλογομαχίες απαγορεύονται στα περισσότερα κράτη παγκοσμίως, όμως εξακολουθούν να διοργανώνονται σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα και η Κίνα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

econews

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου