ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ «πτωμάτων» από τις μπύρες στο φετινό Oktoberfest

ρεκόρ-πτωμάτων-από-τις-μπύρες-στο-φε-159406

Δεν προλάβαιναν να μαζεύουν λιπόθυμούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες της ετήσιας γιορτής μπύρας στο Μόναχο της Γερμανίας οι υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι η κρίση μείωσε τον αριθμό των επισκεπτών κατά μισό εκατομμύριο, όσοι κατάφεραν να πάνε είχαν… περισσότερους λόγους να τα πιουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Οι οργανωτές του διεθνώς διάσημου φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι καταναλώθηκαν συνολικά 6,9 εκατ. λίτρα μπύρας, από 6,4 εκατ. επισκέπτες.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, πάνω από 800 άτομα μεταφέρθηκαν αναίσθητα στις εγκαταστάσεις των υγειονομικών υπηρεσιών για τις πρώτες βοήθειες, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός. Πρόκειται για νέο «ρεκόρ» με βάση τα επίσημα στοιχεία, ενώ η αύξηση σε σχέση με πέρυσι ήταν της τάξης του 20%.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 445 άτομα, ενώ συνολικά 2.500 χρειάστηκαν κάποια ιατρική βοήθεια, αριθμός αυξημένος κατά 11% από το 2011.

«Οι μεγάλες μεταβολές στην θερμοκρασία συνέβαλαν στην αύξηση των καρδιακών και κυκλοφορικών παθήσεων», ανέφερε σχετικά ο Χανς Φίνκελ, επικεφαλής των ομάδων πρώτων βοηθειών στο φεστιβάλ.

Αντίστοιχα αυξημένη ήταν η δουλειά που είχαν οι αστυνομικοί, με συνολικά 2.000 κλήσεις, στις οποίες καταγράφηκαν 1.400 αδικήματα, κυρίως κλοπές και επιθέσεις, ενώ ερευνώνται και τέσσερις πιθανές περιπτώσεις βιασμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου