ΔΙΕΘΝΗ

Ξανασκέφτηκε την απαγόρευση των…σάντουιτς ο δήμαρχος της Ρώμης

ξανασκέφτηκε-την-απαγόρευση-τωνσάν-160144

Αναγκάστηκε να αναθεωρήσει το μέτρο περί απαγόρευσης των…σάντουιτς στα ιστορικά μνημεία της πόλης, ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση.

Ο Τζιάνι Αλεμάνο, αποφάσισε να «διορθώσει» την πολυσυζητημένη απόφαση που απαγόρευε την κατανάλωση σάντουιτς-γνωστών στην Ιταλία ως «πανίνι»- κοντά σε μνημεία του ιστορικού κέντρου της Αιώνιας Πόλης.

Από την 1η Οκτωβρίου, ο Αλεμάνο είχε ζητήσει από τους αστυφύλακες να παρεμβαίνουν και να απαγορεύουν σε ντόπιους και τουρίστες που κάθονται σε ιστορικά μνημεία—όπως τα σκαλοπάτια της Πιάτσα Ντι Σπάνια ή του σιντριβανιού «Φοντάνα Ντι Τρέβι»— να καταναλώνουν σάντουιτς ή αναψυκτικά.

Μετά από τα πρώτα πρόστιμα, ύψους μέχρι και πεντακοσίων ευρώ, και σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν μέσω Διαδικτύου, ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας παρενέβη από το προσωπικό του μπλογκ αλλάζοντας την λογική του όλου μέτρου.

«Οι αστυφύλακές μας δεν θα ενοχλήσουν όσους κρατούν σάντουιτς στο χέρι, διότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα. Η απόφασή μας θέλει να πλήξει μόνον την έλλειψη κοινωνικού σεβασμού», εξήγησε ο κεντροδεξιός επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ρώμης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση, μέτρο κατά του κάμπινγκ και όχι κατά των πανίνι.

Σύμφωνα με τον Αλεμάνο «οι αστυφύλακες δεν πρέπει να μπουν σε καμία απολύτως λογική καταστολής, αλλά να καταφέρουν να υπερασπισθούν τα μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως συμβαίνει στο Τόκιο, στο Παρίσι ή την Βιέννη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος, αποφάσισε να αναρτήσει στο ιστολόγιό του κι ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται να μαζεύει σκουπίδια, μπουκάλια και εγκαταλειμμένα χαρτιά από την Πιάτσα Ντι Σπάνια και τα διάσημα σκαλιά που οδηγούν στην ιστορική εκκλησία Τρινιτά Ντέι Μόντι.

Ικανοποίηση εξέφρασαν για την υπαναχώρηση του Αλεμάνο χρήστες του Διαδικτύου καθώς και εμπόρους, οι οποίοι τις περασμένες ημέρες είχαν οργανώσει διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες με. . . τεράστια σάντουιτς στο χέρι στην πλατεία του Καπιτωλίου, σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου