ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

πέθανε-η-γηραιότερη-γυναίκα-στον-κόσμ-160599
Ακόμη και αν τα στοιχεία της ταυτότητας δεν είναι απολύτως ακριβή, σίγουρα η Αντίσα Χβίτσαβα, από τη Γεωργία διεκδικεί τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο… επάξια.
Σύμφωνα με τα επίσημα σοβιετικά έγγραφα, ήταν γεννημένη στις 8 Ιουλίου του 1880. Αν και η ηλικία της αμφισβητήθηκε, γείτονες και φίλοι της επιβεβαιώνουν πως όντως ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Το πιστοποιητικό γεννήσεώς της είχε χαθεί στις επαναστάσεις και τον πόλεμο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Η ίδια είχε καταφέρει να περισώσει δυο έγγραφα της σοβιετικής εποχής που πιστοποιούσαν την ηλικία της, ενώ η γεωργιανή κυβέρνηση είχε δεχτεί τον ισχυρισμό της και της είχε χορηγήσει διαβατήριο με την ημερομηνία «1880».
Ήταν 37 ετών όταν ξέσπασε η Ρωσική Επανάσταση.
Έζησε όλη της τη ζωή στο χωριό Σάχινο, στη δυτική Γεωργία. Εργάστηκε ως συλλέκτρια τσαγιού και καλαμποκιού, το 1965, σε ηλικία 85 ετών ενώ λέγεται πως είχε 12 εγγόνια, 18 δισέγγονα και τέσσερα τρισέγγονα.
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, λέγεται ότι όταν την ανακάλυψαν τα δυτικά ΜΜΕ, πριν από 2 χρόνια, ζήτησε να τη φωτογραφήσουν αφού πρώτα βάλει κραγιόν!
Είχε αποδώσει την μακροζωία της στη «πολλή δουλειά στο χωράφι και στην καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας ντόπιου μπράντι».
Έφυγε πλήρης ημερών χθες το βράδυ, περιτρυγιρισμένη από την οικογένεια της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου