ΔΙΕΘΝΗ

Τα ιρανικά πετρέλαια στο «στόχαστρο» των χάκερς

τα-ιρανικά-πετρέλαια-στο-στόχαστρο-162427
Στο στόχαστρο των χάκερς έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες τα δίκτυα επικοινωνιών στις υπεράκτιες εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν, σύμφωνα με κρατικό αξιωματούχο της χώρας.
Ο Μοχαμάντ Ρεζά Γκολσανί, επικεφαλής τεχνολογίας της πληροφορικής για την Ιρανική Υπεράκτια Πετρελαϊκή Εταιρεία, υποστήριξε ότι μια επίθεση από χάκερς στο Ίντερνετ είχε στόχο τα δίκτυα πληροφορικής των εξέδρων.
«Η επίθεση αυτή σχεδιάστηκε από το καθεστώς που έχει στην κατοχή του την Ιερουσαλήμ (το Ισραήλ) και μερικές άλλες χώρες», δήλωσε ο Γκολσανί, προσθέτοντας ότι οι Ιρανοί ειδικοί μπόρεσαν να αποκρούσουν τις επιθέσεις.
«Οι τρέχουσες τηλεφωνικές λειτουργίες στις πλατφόρμες και στις περιοχές των επιχειρήσεων εξόρυξης πετρελαίου και αερίου του Ιράν στον Κόλπο, είναι φυσιολογικές και δεν υπάρχουν προβλήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνούνται να σχολιάσουν ισχυρισμούς για οποιαδήποτε μυστική δραστηριότητα αυτού του είδους.
Το Ισραήλ έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν αν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Δύση στον τραπεζικό και πετρελαϊκό τομέα της Τεχεράνης δεν την πείσουν να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Από την πλευρά του το Ιράν, η πέμπτη παγκοσμίως χώρα στην εξαγωγή πετρελαίου, έχει ενισχύσει την ασφάλειά του απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις από το 2010, όταν ο ιός Stuxnet έπληξε ιρανικές συσκευές φυγοκέντρισης για τον εμπλουτισμό ουρανίου. Ο ιός αυτός τοποθετήθηκε, σύμφωνα με την Τεχεράνη, από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου