ΔΙΕΘΝΗ

«Έκπληκτος κι ευγνώμων» για το Νόμπελ

έκπληκτος-κι-ευγνώμων-για-το-νόμπελ-163150
Ο ένας από τους δύο επιστήμονες που τιμήθηκαν σήμερα με το Νόμπελ Ιατρικής 2012, ο Βρετανός Τζον Γκέρντον, δήλωσε πως είναι «έκπληκτος και πολύ ευγνώμων» για τη βράβευσή του. Ερωτηθείς από το δημόσιο σουηδικό ραδιοσταθμό, ο βιολόγος δήλωσε πως είναι «έκπληκτος και απέραντα ευγνώμων για το γεγονός ότι μια δουλειά που είχε γίνει πριν από τόσο πολύ καιρό ανταμείβεται».
Πρόσθεσε πως είναι «πολύ ευγνώμων που αναγνωρίσθηκε ταυτόχρονα με τον (Σίνγια Γιαναμάκα), ο οποίος έχει κάνει μια φανταστική δουλειά».
Ο Γκέρντον, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είπε πως είχε κρυφτεί σ’ ένα εργαστήριο για να είναι σίγουρος ότι δεν θα αποκαλύψει την είδηση. Οι νομπελίστες κατά την παράδοση ενημερώνονται για τη βράβευσή τους λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση.
Ο Ιάπωνας ιατρός και ερευνητής Σίνγια Γιαναμάκα βρισκόταν επίσης στο εργαστήριο όταν ο σουηδικός δημόσιος ραδιοσταθμός επιχείρησε να μιλήσει μαζί του. Δεν είχε το χρόνο να σχολιάσει την είδηση, αλλά εξέφρασε την μεγάλη έκπληξη και τον ενθουσιασμό του, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός.

«Η δουλειά του Τζον άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο καταλαβαίνουμε πώς τα κύτταρα του σώματος εξειδικεύονται, ανοίγοντας το δρόμο σε σημαντικές εξελίξεις στη διαγνωστική και τη θεραπεία της νόσου. (…) Απευθύνω τα συγχαρητήριά μου τόσο στον Τζον όσο και στον Σίνγια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας σερ Πολ Νερς.

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου