ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: 10.000 φοιτητικές βίζες ακύρωσε το υπουργείο Μετανάστευσης

αυστραλία-10-000-φοιτητικές-βίζες-ακύρωσε-164850

Πάνω από 10.000 φοιτητικές βίζες ακύρωσε το τελευταίο οικονομικό έτος το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τις οποίες χορηγήθηκαν.

Οι ακυρώσεις στο οικονομικό έτος 2011-2012 οφείλονται σε διάφορους λόγους, αλλά -κυρίως- στο γεγονός ότι οι φοιτητές που τις είχαν λάβει δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών τους, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτούς δεν παρακολουθούσε τα μαθήματα των σχολών και πανεπιστημίων που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να παρακολουθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης, 3.107 φοιτητικές βίζες ακυρώθηκαν γιατί οι κάτοχοί τους δεν ήταν, στην πραγματικότητα, φοιτητές, ενώ άλλες 2.219 ακυρώθηκαν γιατί τα άτομα που τις είχαν πάρει δεν παρακολουθούσαν τα μαθήματα των σχολών στις οποίες είχαν εγγραφεί.

Φοιτητικές βίζες ακυρώθηκαν επίσης και για διάφορους άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα για δήλωση ψευδών στοιχείων, για λόγους που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα ορισμένων αλλοδαπών φοιτητών και λοιπά.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο συνολικός αριθμός των ξένων φοιτητών που βρίσκονται στην Αυστραλία για να σπουδάσουν ανέρχονταν, τον περασμένο Αύγουστο στις 461.447 άτομα, αριθμός που είναι κατά 7,6% μικρότερος από την προηγούμενη χρονιά.

Οι ξένοι φοιτητές αποτελούν για την Αυστραλία μια νέα μεγάλη πηγή εσόδων αφού ο ετήσιος τζίρος ξεπερνά τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου