Ιταλία: Συνελήφθησαν εφοριακοί που καταχράστηκαν 100 εκατ. ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-03, 19:01:42
Ιταλία: Συνελήφθησαν εφοριακοί που καταχράστηκαν 100 εκατ. ευρώ


Σε συλλήψεις στελεχών υπηρεσίας είσπραξης φόρων της Ιταλίας, με τις κατηγορίες της κατάχρησης περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε σήμερα η αστυνομία.


Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Tributi Italia και τέσσερις υπάλληλοι, κατηγορούνται ότι ξόδεψαν τα χρήματα που συνέλεγαν από τους φορολογούμενους για ιδιωτικά αεροπλάνα, γιοτ, ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελείς διακοπές και πάρτι.

 Μόνο ο επικεφαλής της υπηρεσίας φέρεται να ιδιωποιήθηκε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ.

 Στην φυλακή θέλουν τους φοροφυγάδες οι Ιταλοί
 Επτά στους δέκα Ιταλούς τάσσονται υπέρ της φυλάκισης των φοροφυγάδων, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών μελετών Eurispes.

 Το 68,7% των ερωτηθέντων ζητά επίσης να μετατραπεί η φοροδιαφυγή σε ποινικό αδίκημα.

 Η έρευνα του Εurispes αποκαλύπτει ότι δεν δηλώνεται το 60% των οικιακών βοηθών και μπέιμπι σίτερ, το 89% των ιδιαίτερων μαθημάτων και το 40% των υπηρεσιών που προσφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες, με τους δικηγόρους σε «εξέχουσα θέση».

 «Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, αλλά οι Ιταλοί, πλέον, άρχισαν να κουράζονται», αναφέρει η έρευνα.

 Το 80,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν εκδίδουν κανονική απόδειξη θα έπρεπε να στερούνταν, για μια περίοδο, της δυνατότητας να ασκούν το επάγγελμά τους.

 Το ποσοστό μειώνεται στο 76,6% σε ό,τι αφορά την ανάλογη τιμωρία των εμπόρων που φοροδιαφεύγουν.

 Μόνο το 52% όμως πιστεύει ότι θα έπρεπε να επιβραβεύονται όσοι καταγγέλλουν τους φοροφυγάδες, διότι σύμφωνα με το Eurispes, «παρά την αγανάκτησή τους, οι Ιταλοί δεν θέλουν να ζήσουν σε μια κοινωνία που να βασίζεται στην υποψία και στην κατάδοση».

 Το 55% των ερωτηθέντων τέλος κρίνει αρνητικά την μέχρι τώρα δράση της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=