ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αθώωσαν τους ναζί που δολοφόνησαν 586 γυναικόπαιδα

γερμανία-αθώωσαν-τους-ναζί-που-δολοφό-170477
Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη και σφοδρότατες αντιδράσεις στην Ιταλία, η απόφαση του δικαστηρίου της Στουτγκάρδης, η οποία βγάζει λάδι τους δολοφόνους ναζί που σκότωσαν ομαδικά και στη συνέχεια έκαψαν 586 Ιταλούς αμάχους (κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους), στη Σαντ’ ’Αννα Ντι Στατσέμα, κοντά στη Λούκα της Τοσκάνης.
Ήταν 12 Αυγούστου 1944, όταν τα Ες Ες μπήκαν στο χωριό και άρχισαν να εκτελούν αδιακρίτως όλο τον άμαχο πληθυσμό, καθώς οι άνδρες (που συνεργάζονταν με τους αντάρτες) είχαν κρυφτεί στα κοντινά δάση.
Οι ναζί δε δίστασαν να σκοτώσουν έγκυες γυναίκες, οκτώ αδελφάκια με τη μητέρα τους, ακόμη και ιερείς, όπως αναφέρει η aixmi.
Η εισαγγελία της Στουτγάρδης αποφάνθηκε ότι τα άτομα που η ιταλική Δικαιοσύνη θεωρεί υπεύθυνα για τη σφαγή (17, συνολικά, εκ των οποίων 8 πρώην Ες Ες, ακόμη εν ζωή) δεν μπορούν να κριθούν από γερμανικό δικαστήριο, διότι δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την ενοχή τους.
Η ιταλική Δικαιοσύνη, όμως, έχει τους έχει καταδικάσει σε ισόβια ζητώντας και την έκδοσή τους από την Γερμανία.

Το εκπληκτικό είναι ότι ένας από τους οκτώ πρώην Ες Ες έχει παραδεχθεί ότι εκτέλεσε τις γυναίκες και τα παιδιά, σαν να επρόκειτο για μεγάλους άνδρες…

gossip-tv.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου