ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε φοιτητική εστία

αιματηρή-επίθεση-ενόπλων-σε-φοιτητικ-170589

Περισσότεροι από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από οπλισμένους άνδρες που άνοιξαν πυρ σε φοιτητική εστία κοντά σε Πολυτεχνείο στην πόλη Μούμπι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

«Διεξάγονταν φοιτητικές εκλογές στο ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο και άγνωστοι που ήταν οπλισμένοι μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν τους ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελκαρίμ Μπέλο. «Τουλάχιστον 10 άνθρωπο» σκοτώθηκαν, πρόσθεσε.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι υπήρχαν πολλοί νεκροί από την επίθεση αυτή, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας υποψήφιος των εκλογών.

Επίσης στρατιωτικός εκπρόσωπος της πολιτείας Άνταμα, στην οποία βρίσκεται η πόλη Μούμπι, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε η επίθεση αυτή, αλλά δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει περαιτέρω.

«Σημειώθηκε ένα περιστατικό στο Πολυτεχνείο με οπλισμένους άνδρες», δήλωσε ο υπολοχαγός Σάλεχ Μοχάμεντ Μπούμπα. «Βρίσκομαι καθ’ οδόν για την Μούμπι μαζί με άλλους αξιωματούχους της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Τα κίνητρα για την επίθεση αυτή παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Στην πολιτεία Αντάμα έχουν σημειωθεί κι άλλες επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται στην ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου