ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισπανίδες κολυμβήτριες κατά της πρώην προπονήτριας Τάρες

ισπανίδες-κολυμβήτριες-κατά-της-πρώη-176726

Δεκαπέντε Ισπανίδες πρωταθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης, «άδειασαν» με δημόσια επιστολή τους την επί σειρά ετών ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αννα Τάρες, η οποία αποχώρησε από τη θέση της στις αρχές του μήνα. Χαρακτηρίζουν «δεσποτική» την Τάρες και πολλές υποστηρίζουν ότι υπέφεραν από τις μεθόδους της, στα 15 χρόνια που βρισκόταν στο πόστο της.

«Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για να αναδείξουμε όλα αυτά που έμεναν θαμμένα κάτω από τα μετάλλια» εξηγούν στην επιστολή που δημοσιεύθηκε σήμερα από πολλά ισπανικά ΜΜΕ, την ημέρα της παρουσίασης του νέου τεχνικού επιτελείου από την Κολυμβητική Ομοσπονδία της ιβηρικής χώρας.

Ο πρόεδρος, Φερνάντο Καρπένα, δήλωσε ότι δεν είχε την παραμικρή γνώση των γεγονότων, αρκετά εκ των οποίων χρονολογούνται πριν από τη θητεία του, καθώς εξελέγη το 2008. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι πριν από λίγες εβδομάδες πάρθηκε η απόφαση να μην ανανεωθείη συνεργασία με την Τάρες, «με κριτήρια καθαρά αγωνιστικά».

Η Νέους Σέχουϊ και η Ζορντίνα Παγιαρόλς που βρίσκονταν στην ομάδα έως το 2003, αναφέρουν ότι «…την Αννα δεν μπορούσε να την αγγίξει κανείς. Ηταν πανίσχυρη, δεσποτική. Ησουν ή μαζί της ή εναντίον της και είχε τη δυνατότητα να διαγράψει την καριέρα σου για πάντα».

Επίσης, στην επιστολή υπάρχει και λίστα με ταπεινωτικές μεθόδους που επέβαλε η Τάρες και ταπεινωτικά σχόλια που υπέστησαν οι αθλήτριες της σγχρονισμένης κολύμβησης.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια σημερινή δήλωση της Χέμα Μενχουάλ, «ασημένιας το 2008 στο Πεκίνο, που διαβεβαιώνει ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την πρώην προπονήτριά της. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι αναφέρεται καθαρά στην προσωπική της εμπειρία. Επί της 15ετους θητείας της Τάρες, η ισπανική συχρονισμένη κολύμβηση κατέκτησε τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια και επίσης 26 σε Παγκόσμια και 25 σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε μερίδιο της ευθύνης, επειδή για τόσα χρόνια πιστεύαμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας δεν θα εξυπηρετούσαν κανέναν σκοπό. Αλλά ο ισπανικός αθλητισμός δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχουν μετάλλια που κατακτήθηκαν με οποιοδήποτε τίμημα», καταλήγει η ανακοίνωση των κολυμβητριών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου