Ημέρα Εξιλέωσης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-25, 13:41:14
Ημέρα Εξιλέωσης

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την  γιορτής της Ημέρας της Εξιλέωσης που αρχίζει με τη δύση του ηλίου σήμερα και διαρκεί 25 ώρες.

Η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στις πόλεις και γύρω από τις συναγωγές, ενώ αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί στις εισόδους των πόλεων.

Το Ισραήλ κλείνει συστηματικά τα σημεία ελέγχου με τη Δυτική Όχθη στις μεγάλες γιορτές από το φόβο επιθέσεων, ενώ ο αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται ακόμη αυστηρότερος.
Ο στρατός επέβαλε 48ωρο αποκλεισμό στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Χαμάς από τον Ιούνιο του 2007. 

Η Ημέρα της Εξιλέωσης, στα εβραϊκά Γιομ Κιπούρ, είναι η πιο ιερή ημέρα του εβραϊκού έτους. Καταστήματα και επιχειρήσεις είναι κλειστά, δεν λειτουργούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ διακόπτεται η εναέρια κυκλοφορία και τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Οι θρησκευόμενοι εβραίοι του Ισραήλ νηστεύουν και περνούν την ημέρα στις συναγωγές.

 enikos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=