ΔΙΕΘΝΗ

Σωτήρια εφαρμογή έφηβης βραβεύεται από την AT&T

σωτήρια-εφαρμογή-έφηβης-βραβεύεται-α-177866

Η 11χρονη Victoria Walker αναδείχθηκε νικήτρια στον διαγωνισμό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας AT&T στις ΗΠΑ για μία ιδέα της, η οποία αφορούσε σε μία εφαρμογή που θα αποτρέπει τους οδηγούς να γράφουν μηνύματα την ώρα που κρατάνε το τιμόνι, γλυτώνοντάς τους από τα χειρότερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Verge», το mobile app «Rode Dog» χωρίζει τους χρήστες σε δύο ομάδες, όπου ένα μέλος μπορεί να παρακολουθεί εάν ένα άτομο της άλλης ομάδας στέλνει κάποιο γραπτό μήνυμα τη στιγμή που οδηγεί. Σε αυτήν την περίπτωση, ο «κατάσκοπος» έχει τη δυνατότητα να στείλει έναν προειδοποιητικό ήχο, ο οποίος αναπαράγει ένα γάβγισμα που δεν σταματάει, εάν ο οδηγός δεν διακόψει την επικίνδυνη αυτή δραστηριότητα.

Χάρη στην εφευρετικότητά της, η νεαρή Victoria κέρδισε χρηματοδότηση 20 χιλιάδων δολαρίων, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της εφαρμογής, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή David Grau. Το καινοτόμο αυτό αpplication αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε iOS, Android και Windows Phone συσκευές, ενώ θα υποστηρίζει και άλλους ήχους του… ζωικού βασιλείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου