ΔΙΕΘΝΗ

Ωδή στην ομορφιά της Ελλάδας

ωδή-στην-ομορφιά-της-ελλάδας-179643
Ο διάσημος Ιταλός δημοσιογράφος μόδας και γνωστός Φιλέλληνας, Cesare Cunaccia, υπογράφει άλλη μια ωδή στην Ελλάδα, τα νησιά της και την ομορφιά τους στην επίσημη ιστοσελίδα της Vogue Italia.
Αφορμή στάθηκε η επίσκεψή του φέτος το καλοκαίρι στις Κυκλάδες.Το κείμενο, μια ωδή στο ελληνικό γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, παρακινεί με τον μοναδικό του τρόπο τους πάντες να επισκεφθούν τον μαγικό αυτό τόπο.
Να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι παρά η συνέχεια της…σταυροφορίας του υπέρ της Ελλάδος, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού περιοδικού έκκληση στους Ευρωπαίους να σώσουν την Ελλάδα με κάθε κόστος.

«Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί με κάθε κόστος. Είναι ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο για τόσα και τόσα πράγματα που έχουν σημασία για όλους μας. Για τις βασικές και αέναες ιδέες της αισθητικής, για το υπέροχο άρωμα της δημοκρατίας, για τη φωλιά της σκέψης, για τη φιλοσοφική αναζήτηση. Η Ελλάδα ανήκει σ’ εμάς, είναι μέσα σε όλους μας ως φαντασιακή κληρονομιά, πολιτιστική και συναισθηματική, αναγκαία και αναντικατάστατη. Σώζοντας την Ελλάδα, σώζουμε την δική μας ιστορία. Η Ευρώπη, ακόμη και η Γερμανία, πρέπει να καταλάβουν το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων το πρώτο δημοσίευμά του.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου