ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί και ένας νεκρός στις διαδηλώσεις κατά των «βλάσφημων» στο Πακιστάν

πυροβολισμοί-και-ένας-νεκρός-στις-δια-180237

Τους φόβους για βίαιο κλίμα στις νέες διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο κατά των «προσβολών» από τη Δύση στο Ισλάμ επιβεβαίωσαν οι εξελίξεις στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από «αστυνομικά πυρά», σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οδηγός δημοσιογράφου από πακιστανικό κανάλι που βρισκόταν στην Πεσαβάρ έπεσε νεκρός όταν τρεις σφαίρες χτύπησαν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν. Το κανάλι υποστήριξε πως οι σφαίρες προέρχονταν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που άρχισαν να πυροβολούν για να διαλύσουν το πλήθος.

Στο Πακιστάν, όπως και σε αρκετές άλλες χώρες, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα κυρίως στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Πρόσθετος πονοκέφαλος για το Παρίσι έχουν γίνει τα σκίτσα με τον Προφήτη στο σατιρικό Charlie Hebdo, μετά τα οποία έχουν κλείσει προληπτικά γαλλικές πρεσβείες, σχολεία και πολιτιστικά κέντρα σε είκοσι χώρες.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον ξόδεψε 70.000 δολάρια για τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ στην πακιστανική τηλεόραση στα οποία ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον διαβεβαιώνουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέση με την ταινία και ότι «οι ΗΠΑ σέβονται όλες τις θρησκείες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου