Απαγορεύθηκε η διαδήλωση κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας στο Παρίσι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-19, 11:51:47
Απαγορεύθηκε η διαδήλωση κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας στο Παρίσι


Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι εναντίον της πολύκροτης αντι-ισλαμικής ταινίας, ενώ επανέλαβε πως όσοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από τα σκίτσα του Μωάμεθ μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα που τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε διαδήλωση το Σάββατο εναντίον της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», η προβολή της οποίας έχει προκαλέσει αιματηρές διαδηλώσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Ερό τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL: «... κοινοποιήθηκε η οργάνωση της διαδήλωσης και αυτή η κοινοποίηση απορρίφθηκε».

«Δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε να προκληθούν στη χώρα μας συγκρούσεις που δεν αφορούν τη Γαλλία. Ζούμε σε μια δημοκρατία που δεν έχει την πρόθεση να αφήσει να την εκφοβίσουν οποιοιδήποτε υποστηρίζουν αυτές τις αξίες. Δεν θα ανεχθούμε όμως τις ακραίες ενέργειες...» πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει το «πνεύμα υπευθυνότητας και μετριοπάθειας» των υπευθύνων του μουσουλμανικού πολιτισμού.

Σε ερώτηση για τη δημοσίευση σήμερα από τη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» σκίτσων του Μωάμεθ, ο Ερό είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης, όπως και την ελευθερία της δημοσίευσης σκίτσων.

Ο καθένας μπορεί να ασκήσει αυτήν την ελευθερία», ενώ υπογράμμισε ότι «αν κάποιος πραγματικά αισθάνεται ότι θίγονται οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και ότι παραβιάζεται η ελευθερία του αυτή, μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια».

Αναφερόμενος στα σκίτσα, ο Ερό είπε πως «Είναι ευθύνη αυτών που διευθύνουν την εφημερίδα να αποφασίσουν τι θα κάνουν». Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως «κατανοεί» ότι ορισμένοι μπορεί να αισθάνονται πληγωμένοι, αλλά «ζούμε σε ένα κοσμικό κράτος, σε ένα δημοκρατικό κράτος».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=