ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο

μέρκελ-η-ελλάδα-είναι-σε-καλό-δρόμο-204998
Σε δηλώσεις προέβησαν στο Βερολίνο οι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας λόγο και για το ελληνικό ζήτημα το οποίο θα τους απασχολήσει στην επίσημη συνάντησή τους

Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι θα πρέπει να αναμένουν οι Ευρωπαίοι την έκθεση της τρόικα αλλά και το ότι « η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει», τονίζοντας την ανάγκη της συνέχισης των διαρθρωτικών αλλαγών.

« Ξέρω ότι οι προσπάθειες είναι δύσκολες για την Ελλάδα », είπε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Από την πλευρά του, πιο θερμός στο θέμα της χώρας μας, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και ότι είναι «θέμα της Ελλάδας να κάνει όσα πρέπει, για να μείνει στην ευρωζώνη».

«Από την αρχή της κρίσης έχουμε εκφράσει αυτή την επιθυμία μας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας όμως ότι «τώρα οι Έλληνες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες» για να παραμείνει η χώρα στο κοινό νόμισμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ισπανία λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τη βοήθεια προς «εκείνες τις χώρες όπως η Ισπανία». Επέμεινε στο ζήτημα της γαλλογερμανικής φιλίας λέγοντας πως «θέλουμε να δώσουμε όλες μας οι δυνάμεις στο να είναι οι δυο χώρες ενωμένες»

Όπως ανακοίνωσαν στην αρχή των δηλώσεών τους, οι δυο ηγέτες έκαναν γνωστό ότι θα συζητήσουν για την Ελλάδα, τη Συρία αλλά και τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τραπεζική εποπτεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου