ΔΙΕΘΝΗ

Θολό το μέλλον των ελληνικών καναλιών στην Αυστραλία

θολό-το-μέλλον-των-ελληνικών-καναλιών-251152

Εξακολουθεί να είναι αβέβαιο το μέλλον της τηλεοπτικής πλατφόρμας Ubi World TV από όπου μεταδιδόταν και τα προγράμματα ελληνικών καναλιών.

Από την περασμένη εβδομάδα τα προγράμματα όλων των καναλιών, ακόμα και αυτό της ERT World, διακόπηκαν χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση στους συνδρομητές τους.

Τις πρώτες μέρες, το δίκτυο μέσω μηνύματος στην οθόνη έκανε λόγο για «τεχνικό λάθος» που θα επιλυόταν, αλλά τώρα και αυτό το μήνυμα χάθηκε.

Όπως έγραψε ο «Νέος Κόσμος», η εταιρία Ubi World TV, λόγω οικονομικών προβλημάτων, είχε τεθεί υπό «εθελοντική διαχείριση».

Στη συνέχεια, όμως, την Ubi World TV ανέλαβαν «ρεσίβερς».

Εκπρόσωπός τους δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα συμβεί.

«Ίσως να έχουμε κάποιο νέο προς το τέλος της εβδομάδας» μας είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έως τότε δεν θα μεταδίδονται τα προγράμματα των καναλιών.

«Εμείς κοιτάζουμε να πουλήσουμε ό,τι απόμεινε από την Ubi World TV» μας είπε.

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι και η μεμονωμένη πώληση των καναλιών. Δηλαδή, τα ελληνικά σε ξεχωριστό ιδιοκτήτη, τα αραβικά σε άλλο και ούτω καθεξής.

Στο μεταξύ, ο «Νέος Κόσμος» εξακολουθεί να δέχεται πολυάριθμα τηλεφωνήματα από εξαγριωμένους ομογενείς που ζητούν να μάθουν τι έγινε.

Όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, οι συμπάροικοι καταφεύγουν στο «Νέο Κόσμο» για να ενημερωθούν, να καταγγείλουν και να τους δώσουμε μια κάποια λύση.

Οι συνδρομητές της Ubi World TV μας καταγγέλλουν ότι, όχι μόνο έχασαν τα προγράμματά τους και η εταιρία τους περιφρονεί χωρίς να τους ενημερώνει, αλλά επιπλέον εξακολουθεί να τους χρεώνει!

Κάποιοι ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι ούτε μέσω των τραπεζών τους δεν μπορούν να σταματήσουν την Ubi World TV να τραβά την μηνιαία δόση από το λογαριασμό τους εκτός και αν οι ίδιοι κλείσουν το λογαριασμό!

Ο «ρεσίβερ» μας είπε ότι από την 1η Ιουνίου που ανέλαβε δεν έχουν αναληφθεί χρήματα από τους συνδρομητές της Ubi World TV.

Κάποιοι αναγνώστες μας ισχυρίζονται το αντίθετο.

Άλλοι πάλι μας λένε ότι χωρίς να είναι συνδρομητές της Ubi World TV, έχασαν και το σήμα της ERT World το οποίο προσφέρεται δωρεάν, ενώ άλλοι το λαμβάνουν κανονικά.

Το μόνο κανάλι που δεν έχει πρόβλημα είναι του ANT1 Pacific, το οποίο, αν και χάθηκε -πρώτο από όλα- από την Ubi World TV, προσφέρεται μέσω άλλων δικτύων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου