ΔΙΕΘΝΗ

Κοσμικογράφος – στρίπερ: από το δίκτυο στο… δικτυωτό!

κοσμικογράφος-στρίπερ-από-το-δίκτυο-251571

Ισχυρίζεται ότι απολύθηκε αδίκως από την εφημερίδα που εργαζόταν

Δημοσιογράφος την ημέρα, στρίπερ τη νύχτα: η Αμερικανίδα Σάρα Τρέσλερ ζούσε διπλή ζωή, μέχρις ότου έγινε η μεγάλη αποκάλυψη και οι συνέπειες ακολούθησαν σαν χιονοστιβάδα.

Η 30χρονη δούλευε κρυφά ως στρίπερ για να συμπληρώνει το εισόδημά της, όταν ένα ανταγωνιστικό μέσο ενημέρωσης έβγαλε στη φόρα το ένοχο μυστικό της. Την επόμενη μέρα εκλήθη στο γραφείο του διευθυντή της εφημερίδας Houston Chronicle και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλα αυτά έγιναν τον Μάρτιο, όμως μέχρι τον Μάιο η Τρέσλερ είχε αποφασίσει να αντεπιτεθεί και κατέθεσε αγωγή στην εφημερίδα ισχυριζόμενη ότι απολύθηκε αδίκως, ενώ παράλληλα ξεκίνησε άμεσα να γράφει τα υπό έκδοση απομνημονεύματά της με τίτλο «Το ημερολόγιο μιας θυμωμένης στρίπερ», ανάγνωσμα που, σύμφωνα με τον εκδότη της, θα παρουσιάζει με λεπτομέρεια το διττό της ρόλο και στους δύο εργασιακούς της χώρους.

Τώρα η 30χρονη ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την δημοσιότητα που απέκτησε ξεκινώντας «περιοδεία στριπτίζ» από την μία ακτή των ΗΠΑ ως την άλλη. Προβάλλοντας μάλιστα το μάστερ που ισχυρίζεται ότι έχει από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η Τρέσλερ δήλωσε ότι ελπίζει με αυτό της το ταξίδι να τραβήξει την προσοχή όλης της Αμερικής για την αδικία την οποία υπέστη, πράγμα που θα την βοηθήσει να πάρει πίσω την παλιά της δουλειά ως κοσμικογράφος.

Ο επίσημος λόγος για την απόλυσή της ήταν ότι στην αίτηση πρόσληψης δεν δήλωσε την «άλλη» της απασχόληση. Εκείνη υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα, διότι στο Χιούστον όπου ζούσε οι στρίπερ δεν είναι υπάλληλοι, αλλά ανεξάρτητοι επαγγελματίες. Η δικηγόρος της Γκλόρια Ολρέντ υποστηρίζει μάλιστα ότι η απόλυση μιας υπαλλήλου επειδή κάνει στριπτίζ στον ελεύθερό της χρόνο συνιστά διάκριση με βάση το φύλο, δεδομένου ότι οι περισσότερες στρίπερ είναι γυναίκες.

Η Houston Chronicle δεν έχει σχολιάσει επισήμως την αγωγή, πρόκειται όμως κατά πάσα πιθανότητα να ισχυριστεί ότι η απόλυση της Τρέσλερ είναι μη αναστρέψιμη δεδομένου ότι η αξιοπιστία της ως δημοσιογράφου έχει σπιλωθεί ανεπανόρθωτα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου