ΔΙΕΘΝΗ

Λιγότερο προσωπικό στα υπουργεία και περιορισμό δαπανών επιθυμεί η κυβέρνηση Ολάντ

λιγότερο-προσωπικό-στα-υπουργεία-και-251632

Σε μείωση κατά 2,5% του προσωπικού τους για τα επόμενα τρία χρόνια προχωρούν τα υπουργεία στη Γαλλία -με εξαίρεση τα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Σε επιστολή του ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό κάλεσε τους υπουργούς να προχωρήσουν, παράλληλα, σε μείωση των λειτουργικών δαπανών τους κατά 7% το 2013 και κατά 4% το 2014.

Πρόκειται για τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Ολάντ για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι με αυτή την κίνηση ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να δείξει ότι επιθυμεί την ανάπτυξη με το «νοικοκύρεμα» των δημοσιονομικών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πως θα πραγματοποιηθούν οι περικοπές των δαπανών και οι μειώσεις του προσωπικού έως το τέλος Ιουλίου.

Την Πέμπτη η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το επίδομα ανεργίας κατά 2%. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 2%. Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας θα στοιχίσει στην κυβέρνηση 164 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί φέτος από 7 ως 10 δισεκατομμύρια ευρώ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου