ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η σεναριογράφος των ρομαντικών κομεντί, Νόρα Έφρον

πέθανε-η-σεναριογράφος-των-ρομαντικώ-254360

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Νόρα Έφρον, γνωστή για σημαντικές ρομαντικές κομεντί του Χόλιγουντ όπως τα Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι, Άγρυπνος στο Σιάτλ, , πέθανε σε ηλικία 71 ετών, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν βαριά άρρωστη.

«Μου είπαν σήμερα το πρωί ότι πέθαινε» ανέφερε η Λιζ Σμιθ αρθρογράφος του Hollywood Reporter.

Σύμφωνα με το International Movie Database (IMDb) η Νόρα Έφρον έπασχε από λευχαιμία.

Γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1941 και σπούδασε στη Μασσαχουσέττη. Έχει γράψει μυθιστορήματα και πολλά σενάρια, τα οποία ξεχωρίζουν για τους δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες της.

Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της η Εφρον έγραψε κείμενα για εφημερίδες και περιοδικά δημοσίευσε βιβλία και δοκίμια, αλλά έγινε περισσότερο γνωστή για τη δουλειά της στον κινηματογράφο.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και έχει δύο παιδιά από τον δεύτερο γάμο της με τον Καρλ Μπερνστάιν που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Η Έφρον έγινε γνωστή όταν έγραψε το σενάριο της ταινίας Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι με τους Μεγκ Ράιαν και Μπίλι Κρίσταλ. Ακολούθησε το This is my life -σκηνοθετικό της ντεμπούτο-, το Άγρυπνος στο Σιάτλ με τον Τομ Χανκς και τη Μεγκ Ράιαν, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν και στο Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή Σας.

Η τελευταία της ταινία ήταν το Τζούλι και Τζούλια με τη Μέριλ Στριπ.

Η ίδια δεν είχε δημοσίως πει ότι πάσχει από κάποια βαριά ασθένεια.

Ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ σεναρίου (για το Silkwood, το Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι και το Άγρυπνος στο Σιάτλ).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου