ΔΙΕΘΝΗ

Ντελίβερι εν μέσω εκρήξεων για τον πιτσαδόρο της Καμπούλ

ντελίβερι-εν-μέσω-εκρήξεων-για-τον-πιτ-256105

ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Ο Μοχάμεντ Ισμαέλ Αερέφι είναι ο Αφγανός που βλέπουν με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση οι δυτικοί που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας, και όχι μόνο.

Η πίτσαρία της Καμπούλ έχει βρει το χώρο της ακόμη και στο Lonely Planet και άλλους διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς.Ο νεαρός Αφγανός είχε αποφασίσει να ανοίξει το δικό του μαγαζί με φαγητό στην Καμπούλ ήδη στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και έψαχνε το κατάλληλο πρότζεκτ.

Τελικά, οι εμπειρίες γνωστών του στην Ευρώπη και η εισβολή των ΗΠΑ στην χώρα τον οδήγησαν στην σωστή επιλογή: την παγκοσμίως γνωστή και αποδεκτή πίτσα, και μάλιστα μαζί με το σύστημα παράδοσης κατ’ οίκον!

Κάπως έτσι, μία ασιατική πρωτεύουσα με Αφγανικά, Ινδικά, Ιρανικά, Αραβικά αλλά και δυτικής λογικής εστιατόρια, απέκτησε το πρώτο της ντελίβερι στην πιο «εκρηκτική» περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας της.

Οπως αναφέρει ο «οδηγός επιβίωσης στην Καμπούλ», το καταστημα λειτουργεί από τις 11.30 ως τις 14.00 και από τις 18.00 ως τις 24.00, με την παράδοση να είναι δωρεάν.

Οπως λέει στο BBC ο Αερέφι, «δεν μπορούσα να φέρω σεφ από την Ευρώπη, έτσι στράφηκα στο… Ιράν! Οι έμπειροι Ιρανοί εκπαίδευσαν Αφγανούς στην πίτσα για ένα χρόνο και έτσι απέκτησα το δικό μου καταρτισμένο προσωπικό».

Η εκπαίδευση των ατόμων που κάνουν τις παραδόσεις δεν περιλαμβάνει μόνο την αποφυγή των ύποπτων οχημάτων και ατόμων, ώστε να μην υπάρξουν «εκρηκτικά» απρόοπτα. Ο ανταγωνισμός φρόντισε να του κάνει και αρκετές φάρσες, έτσι προχώρησε σε οργάνωση «κλαμπ πελατών» ώστε να παραδίδει μόνο σε άτομα με γνωστά στοιχεία.

Αν και η αρχική του πελατεία ήταν κατά κύριο λόγο οι χιλιάδες δυτικοί, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ -και οι οικογένειές τους- σταδιακά η μόδα επεκτάθηκε και στον ντόπιο πληθυσμό, ειδικά τους νέους.

Ο ίδιος φροντίζει να κρατάει ικανοποιημένη την πελατεία παρά τους δύσκολου καιρούς, εισάγοντας πρώτες ύλες και υλικά από το Ιράν και το Ντουμπάι. «Θέλουμε να σερβίρουμε την καλύτερη πίτσα στο Αφγανιστάν», όπως λέει και μετά από 10 χρόνια «θέλουμε να επεκταθούμε μόλις η κατάσταση στη χώρα βελτιωθεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου