ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισοπαλία Πολωνίας-Ρωσίας με φόντο τα ελληνικά όνειρα

ισοπαλία-πολωνίας-ρωσίας-με-φόντο-τα-ε-269215

Ένα δώρο και ένα άσχημο νέο έκρυβε το ματς της Πολωνίας με τη Ρωσία για την Εθνική μας ομάδα. Η ισοπαλία 1-1 στη Βαρσοβία δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα με νίκη επί των Ρώσων το επόμενο Σάββατο (21:45) να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2012, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έρθει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ της Τσεχίας και της Πολωνίας (επίσης 21:45). Το άσχημο νέο είναι ότι οι Ρώσοι δεν θα παρουσιαστούν αδιάφοροι στο μεταξύ μας ματς.

Ο Τζαγκόεφ στο 37’ έδωσε προβάδισμα στη Ρωσία, ενώ στο 57’ ο Μπλατζικόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα χάθηκε για τους Πολωνούς στο 7’, μετά από το φάουλ του Ομπρανιάκ στην καρδιά της περιοχής και τον Μαλαφέεφ να διώχνει σωτήρια την κεφαλιά του Μπένις. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό σε όλο το πρώτο μέρος, με τους Πολωνούς να έχουν πολύ πάθος και τους Ρώσους να προσπαθούν κυρίως με τον Αρσάβιν για κάτι καλό επιθετικά.

Στο 18’ ο Πολάνσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την ασίστ του Ομπρανιάκ, αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ, καθώς ο σκόρερ πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ. Μετά το 30ο λεπτό οι ομάδες πρόσεχαν περισσότερα να νώτα τους, ωστόσο, οι Ρώσοι κατάφεραν από στημένη φάση να προηγηθούν στο 37’. Ο μέσος της Άρσεναλ (είχε δοθεί δανεικός στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Αντρέι Αρσάβιν, εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και με κεφαλιά ο Τζαγκόεφ άνοιξε το σκορ (0-1), πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο Euro.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Πολωνούς να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ, στο 50’, όταν ο Μαλαφέεφ πρόλαβε να διώξει προ του Λεβαντόφσκι που άπλωσε το πόδι του για να πλασάρει. Το ματς είχε…τρελό ρυθμό με τη μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και τους Ρώσους να βγαίνουν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση. Στην τελική πάσα, όμως, ήταν βιαστικοί κι έτσι στο 57’ από λάθος στη μεσαία γραμμή του Ζιρκόφ, ο Μπλατζικόφσκι βγήκε από αριστερά σύγκινε προς τη μεγάλη περιοχή και με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το καλύτερο γκολ μέχρι τώρα στο τουρνουά (1-1). Στ0 70΄ ο Μαλαφέεφ έδιωξε σωτήρια το σουτ του Λεβαντόφσκι, στην τελευταία ευκαιρία των Πολωνών να πάρουν το ματς.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Λεβαντόφσκι, Πολάνσκι – Ντενίσοφ, Τζαγκόεφ

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσισεκ Σμούντα): Τίτον, Πίστσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλαστζικόφσκι, Ντούντκα (73’ Μιερζέφσκι), Πολάνσκι (85’ Μάτουτσικ), Ομπρανιάκ (90’+3 Μπρόζεκ), Μουράφσκι, Λεβαντόφσκι.

ΡΩΣΙΑ (Ντικ Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Τζαγκόεφ (79’ Ισμαΐλοφ), Κερζακόφ (70 Παβλιουτσένκο), Αρσάβιν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου