ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνές ένταλμα για έγκλημα που συγκλονίζει τον Καναδά

διεθνές-ένταλμα-για-έγκλημα-που-συγκλ-280673

Η Ιντερπόλ επιβεβαίωσε την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και έκδοσης εναντίον του Λούκα Ρόκο Μανιότα, ενός 29χρονου Καναδού που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε και τεμάχισε έναν άνδρα στο Μόντρεαλ και μετά «ανέβασε» video με το έγκλημά του στο Διαδίκτυο.

«Μετά το αίτημα των καναδικών Αρχών, η Ιντεροπόλ εξέδωσε κόκκινη ειδοποίηση για τον Λούκα Ρόκο Μανιότα, ο οποίος πιστεύεται ότι δολοφόνησε έναν άνδρα και έστειλε μέλη του σε διάφορα σημεία στον Καναδά» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της διεθνούς αστυνομίας με έδρα τη Λιόν.

Την Τρίτη, ένα ανθρώπινο πόδι και ένα χέρι βρέθηκαν σε ταχυδρομικά δέματα που είχαν σταλεί το ένα στην έδρα των Συντηρητικών στην Οτάβα και το άλλο στο Φιλελεύθερο Κόμμα.

Σε video διάρκειας 11 λεπτών, που προφανώς τράβηξε ο δράστης και «ανέβασε» στις 25 Μαΐου σε δύο ιστοσελίδες, φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας ενός άνδρα γυμνού, δεμένου σε ένα κρεβάτι, αλλά και ο τεμαχισμός του.

Το φρικτό έγκλημα έγινε με τη βοήθεια ενός παγοκόφτη.

Επειδή υπάρχουν υποψίες ότι ο Μανιότα έχει εγκαταλείψει τον Καναδά, κόκκινη ειδοποίηση μεταδόθηκε στις τέσσερις επίσημες γλώσσες της Ιντερπόλ (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Αραβικά) στις 190 χώρες μέλη του οργανισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου