ΔΙΕΘΝΗ

Για ψευδορκία κρατείται πρώην σύμβουλος του Κάμερον

για-ψευδορκία-κρατείται-πρώην-σύμβου-282564

Η παραίτησή του στελέχους του ομίλου Μέρντοχ από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν «σώζει» τον Ντέιβιντ Κάμερον, που δέχεται σκληρή κριτική από τους εταίρους του στην κυβέρνηση

Οπως μεταδίδει την Τετάρτη το Sky News, ο Αντι Κούλσον, πρώην αρχισυντάκτης της News of the World είναι στα χέρια των βρετανικών Αρχών κατηγορούμενος για ψευδορκία. Ο Κούλσον ήταν ο άνθρωπος που οργάνωνε τα επικοινωνιακά θέματα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, μέχρι την παραίτησή του.

Η ιστορική εφημερίδα, που μετά την ένταξή της στον όμιλο ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοχ είχε ζήσει στιγμές θριάμβου στην βρετανική αγορά και όχι μόνο, οδηγήθηκε απότομα σε λουκέτο, όταν αποκαλύφθηκαν οι πρακτικές που χρησιμοποιούσε για να «εξασφαλίζει» θέματα μεγάλης αναγνωσιμότητας.

Η αποκάλυψη που κατέστρεψε οριστικά την εικόνα της, αφορούσε το «χάκινγκ» στο κινητό μίας δολοφονημένης μαθήτριας, αλλά η έρευνα αποκάλυψε και τις διασυνδέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας (σε Συντηρητικούς και Εργατικούς), τις αστυνομικές Αρχές και άλλα ΜΜΕ. Ο Κούλσον εγκατέλειψε λίγο μετά το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η κράτηση του αποτελεί νέο πλήγμα για το 10 της Downing Street (την πρωθυπουργική κατοικία), ενώ ενισχύει περαιτέρω την ενδοκυβερνητική διαμάχη Συντηρητικών – Φιλελεύθερων.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, μόλις χτες εμφανίστηκε να λέει ότι η πολιτική ηγεσία της Βρετανίας διαγκωνιζόταν ποιος θα υποκλιθεί περισσότερο μπροστά στα πόδια του Μέρντοχ (που ελέγχει μεταξύ άλλων την Sun και τους Times).

«Ολο το πράγμα ήταν σάπιο και αναπόφευκτα κατέρρευσε», αναφέρει ο Κλεγκ σε προσχέδιο ομιλίας που θα κάνει στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Το τραυματισμένο καθεστώς της Βρετανίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου