ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έφοδος στο στρατόπεδο των Ατζούρι

έφοδος-στο-στρατόπεδο-των-ατζούρι-284279

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του φετινού Euro σε Πολωνία και Ουκρανία, το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος ακουμπάει και την Εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Νέο κύμα συλλήψεων στο ιταλικό ποδόσφαιρο: στο στόχαστρο μια ευρεία οργάνωση που ευθύνεται για στημένα ματς στην Ιταλία και στο εξωτερικό.Στην φυλακή οδηγήθηκε ο αρχηγός της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι. Ένταλμα συλλήψεως και κατά του Όμαρ Μιλανέττο, πρώην παίκτη της Τζένοβα, τώρα στην Πάδοβα.

Η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο και στο Κοβερτσιάνο, όπου προπονούνται οι «Ατζούρι», η Εθνική Ποδοσφαίρου Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν ντοκουμέντα του αμυντικού Ντομένικο Κρίσιτο ο οποίος έλαβε επίσης κλήση σε απολογία. Έφοδος πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι του προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε. Η ομάδα του Τορίνο όμως δεν φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Λάτσιο -Τζένοβα και Λέτσε – Λάτσιο.

19 συνολικά οι κλήσεις σε απολογία που απέστειλαν οι εισαγγελείς της Κρεμόνα, με την κατηγορία παράνομης δράσης με στόχο την αθλητική απάτη. Οκτώ τα στημένα ματς στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής το 2011. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι αγώνες Λάτσιο -Τζένοβα και Λέτσε – Λάτσιο.

Όπως έκαναν γνωστό οι εισαγγελείς, τα κέρδη από τα παράνομα στοιχήματα για το ματς Λέτσε- Λάτσιο αγγίζουν τα δυο εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εμπλεκόμενοι παίκτες δωροδοκήθηκαν με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου