ΔΙΕΘΝΗ

Στους 48 οι νεκροί από τις χθεσινές συγκρούσεις στη Συρία

στους-48-οι-νεκροί-από-τις-χθεσινές-συγκ-284925

Η επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους, περιλαμβανομένων επτά παιδιών κάτω των 16 ετών, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα χθες βράδυ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή ανέφερε ότι η πόλη δέχθηκε επίθεση με βαριά πολυβόλα και ρουκέτες, σημειώνοντας ότι πέντε γυναίκες και τέσσερις αποστάτες του στρατού συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννιά νεκρούς και πάνω από 150 τραυματίες στην πόλη.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε ήδη συγκληθεί εκτάκτως για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία, μετά στη σφαγή στη Χούλα, που σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη στοίχισε τη ζωή σε 108 ανθρώπους, περιλαμβανομένων περίπου 30 παιδιών κάτω των 10 ετών.

«Γίνονται μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και αποστάτες. Στρατιώτες σκοτώθηκαν και ο στρατός απάντησε βίαια, στοχεύοντας άμεσα κατοικημένες περιοχές», είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφερόμενοι στα τεκταινόμενα στη Χάμα. «Κόσμος βγήκε στους δρόμους και ούρλιαζε ότι χρειαζόταν γιατρούς. Ένα σπίτι βομβαρδίστηκε και καταπλάκωσε τους κατοίκους του», είπαν οι ίδιες πηγές.

Ο νέος απολογισμός της ΜΚΟ, η οποία πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς αυξάνει σε τουλάχιστον 48 τον απολογισμό των νεκρών από τη βία σε όλη τη Συρία χθες Κυριακή.

Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδίκασε χθες ομόφωνα με «τους εντονότερους δυνατούς όρους» τη σφαγή στη Χούλα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτή στην κυβέρνηση Άσαντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου