ΔΙΕΘΝΗ

Διάψευση των βρετανικών δημοσιευμάτων

διάψευση-των-βρετανικών-δημοσιευμάτ-285007

Σε νέο κύκλο ερευνών για το θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού Μπεν οδηγούν βρετανικά δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν ως πιθανή την εκδοχή το μικρό παιδί να μην απήχθη, αλλά να θάφτηκε κάτω από τα χαλάσματα ενός ερειπωμένου εργοστασίου.

Η ιστορία, που συντάραξε τόσο την πατρίδα του, την Αγγλία, όσο και το πανελλήνιο, εκτυλίχθηκε τον Ιούλιο του 1991 στην Κω, όταν το 21 μηνών τότε αγοράκι χάθηκε μυστηριωδώς από προσώπου γης. Οι έρευνες, ωστόσο, που ακολούθησαν δεν έριξαν φως στην υπόθεση, με συνέπεια η μητέρα του, Κέρι Νίντχαμ, σήμερα 40 ετών, να διατηρεί ελπίδες ότι ο γιος της είναι ζωντανός.

Τα δεδομένα ήλθε να αλλάξει η δήλωση ενός οδηγού εκσκαφέα, που δημοσίευσε η βρετανική «Daily Mirror» και σύμφωνα με την οποία τις τρεις κρίσιμες ώρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν πραγματοποιούσε έργα σε κοντινό σημείο από αυτό που εθεάθη την τελευταία φορά. Η πληροφορία αυτή, την οποία σύμφωνα με την «Daily Mirror» ο οδηγός του εκσκαφέα κατέθεσε στην Ελληνική Αστυνομία, γνωστοποιήθηκε στη μητέρα του Μπεν.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ότι είναι διαθέσιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της, ωστόσο διαψεύδει τις επαφές με τις βρετανικές Αρχές. «Δεν ισχύει η πληροφορία ότι έχουμε ζητήσει εξοπλισμό από τις Αρχές της Βρετανίας. Ο φάκελος της δικογραφίας, με τα πορίσματα των ερευνών που είχαν γίνει στο υπέδαφος της περιοχής, βρίσκεται στην εισαγγελία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου