ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση «Vatileaks»: Πλεκτάνες στο Βατικανό

υπόθεση-vatileaks-πλεκτάνες-στο-βατικανό-286101

Μια «πιθανή ιστορία θρησκευτικής κατασκοπίας» ερευνά η δικαιοσύνη του Βατικανού, μετά τη σύλληψη του οικονόμου του ποντίφικα.

Ο μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, ο 46χρονος Πάολο Γκαμπριέλλι, συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος για οικειοποίηση και διοχέτευση προσωπικών επιστολών και εγγράφων του ποντίφικα και του γραμματέα του.

Ο Γκαμπριέλλι, ανακρίθηκε και στη συνέχεια φέρεται να μεταφέρθηκε σε φυλακές του παπικού κρατιδίου, ενώ οι αξιωματούχοι του Βατικανού αναζητούν τυχόν συνεργούς του.

Ο Πάπας είχε αναθέσει σε τριμελή επιτροπή καρδιναλίων να εντοπίσει τον υπεύθυνο των συνεχών διαρροών πληροφοριών των τελευταίων εβδομάδων. Οι καρδινάλιοι Σαλβατόρε Ντε Τζιόρτζι, Γιού λιαν Χέραντς και Γιόζεφ Τόμκο, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, απέδωσαν συγκεκριμένες ευθύνες στον Γκαμπριέλλι.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για μια υπόθεση VatiLeaks, αντίστοιχη του WeakiLeaks και για «ιστορία θρησκευτικής κατασκοπίας», που θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και συνέχεια για βιβλία όπως το μπεστ σέλερ «Ιλλουμινάτι».

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου