ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 11 τραυματίες από επίθεση σε δύο σχολεία

βραζιλία-τουλάχιστον-τρεις-νεκροί-κα-857109

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν την Παρασκευή στη Βραζιλία, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με όπλο σε δύο σχολεία στη νοτιοανατολική πολιτεία Εσπίριτου Σάντο, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Κακοποιοί μπήκαν σε ένα σχολείο στο Αρακρούζ και ένας από αυτούς πυροβόλησε πολλούς δασκάλους που ήταν συγκεντρωμένοι, σκοτώνοντας δύο γυναίκες και τραυματίζοντας άλλες εννέα, δήλωσε ο δήμαρχος, Λουίς Κάρλος Κουτίνιο, στο ραδιοφωνικό δίκτυο CBN.

Στη συνέχεια, με τα οχήματά τους πήγαν σε άλλο σχολείο, όπου μια έφηβη σκοτώθηκε από σφαίρες, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία αναζητά τον ένοπλο δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ένας νεαρός άνδρας, καθώς και τους συνεργούς του.

Η βία αυτού του είδους είναι σχετικά σπάνια στη Βραζιλία, όπου οι φονικότεροι πυροβολισμοί σε σχολείο άφησαν πίσω τους 12 παιδιά νεκρά το 2011.

Η φονική επίθεση το 2011

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2011, ένας 23χρονος ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε σε σχολείο στη Βραζιλία και άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, άφησε πίσω του 12 νεκρούς μαθητές και 10 τραυματίες.

Ο 23χρονος Ουέλινγκτον Μένεζες ντε Ολιβέιρα, πρώην μαθητής του σχολείου στο Τάσο Ντα Σιλβέιρα Ρεαλένκο στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο, κατάφερε να μπει στο σχολικό κτίριο, λέγοντας ότι ήθελε να λάβει κάποια έγγραφα. Ο δράστης, που είχε μαζί του δύο όπλα, άρχισε να πυροβολεί μαθητές και καθηγητές.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, απέκλεισε το σχολείο και την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια προσπάθησε να εγκλωβίσει το δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ και κατά των αστυνομικών, λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Άγνωστα παραμένουν ακόμη και σήμερα τα αίτια που οδήγησαν τον δράστη στη σφαγή των 12 μαθητών. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πάντως, ο 23χρονος είχε αφήσει πίσω του ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του HIV.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου