ΔΙΕΘΝΗ

Γάτα αρνήθηκε τη μετακόμιση – Διένυσε 600 χιλιόμετρα και γύρισε στην παλιά της γειτονιά

γάτα-αρνήθηκε-τη-μετακόμιση-διένυσε-887474

Σαν ψέμα φαντάζει η ιστορία που αφορά σε μια ταξιδιάρα γάτα από την Γαλλία, η οποία διένυσε 600 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στην παλιά της γειτονιά, καθώς φαίνεται ότι το νέο σπίτι της δεν της… άρεσε.

Η Laëtitia De Amicis, 41 ετών, μετακόμισε με την οικογένειά της από το Ambly-sur-Meuse, στην περιοχή Orne της Γαλλίας, στο Ginai της Νορμανδίας, για επαγγελματικούς λόγους πριν από έναν χρόνο. Η οικογένεια πήρε μαζί και τις τρεις γάτες που είχε (Felys, Crapaud και Cocci). Μάλιστα, στο νέο σπίτι τις πρόσεχαν πολύ καθώς υπήρχε ο φόβος να χαθούν, επειδή άλλαξαν περιβάλλον.

Και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Η Cocci εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2021 και την βρήκε ένα ζευγάρι – 13 μήνες αργότερα – κοντά στο προηγούμενο σπίτι της οικογένειας. Είχε διανύσει τη μισή Γαλλία για να γυρίσει πίσω. Η οικογένεια, ανήσυχη, αναζητούσε την Cocci για τρεις μήνες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Ψάξαμε, ψάξαμε, ψάξαμε… ξεσήκωσα όλη τη γειτονιά. Δυστυχώς, κανείς δεν είχε δει τη γάτα», εξηγεί η Lætitia De Amicis, στο TF1 .

Η Laëtitia για να καθησυχάσει τα παιδιά της, τους είπε ψέματα, εξηγώντας τους ότι πιθανότατα η γάτα έχει πάει στο παλιό σπίτι και τα ψάχνει. Βεβαίως, δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή ότι αυτό που έλεγε θα μπορούσε να είναι και αλήθεια.

Κι όμως, στις 2 Οκτωβρίου, η Laëtitia είδε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Facebook που ανέφερε ότι μια αδέσποτη γάτα βρέθηκε στο Souilly, μια πόλη που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από το Ambly-sur-Meuse. «Την αναγνώρισα αμέσως, αν και φαινόταν εντελώς διαφορετική», είπε η Laëtitia.

Το ζευγάρι βρήκε τη γάτα κάτω από ένα αυτοκίνητο και δημοσίευσε μια φωτογραφία του ζώου στον ιστότοπο για αγνοούμενα κατοικίδια, Pet Alert. Η γάτα πήγε στον κτηνίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το ζώο που χάθηκε ήταν 10 ετών και είχε στειρωθεί, όπως ακριβώς και η Cocci.

Αντάλλαξαν φωτογραφίες και η Laëtitia έστειλε τον πατέρα της για να την αναγνωρίσει.

Η γάτα ήταν εξαντλημένη, πεινούσε και ζύγιζε μόνο ένα κιλό όταν την βρήκαν . «Κλάψαμε πολύ. Ακόμη και η βοηθός κτηνίατρου συγκινήθηκε. Αυτό, δεν θα το ξεχάσουμε», καταλήγει η Lætitia.

«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε επιστημονικά πώς αυτή η γάτα μπόρεσε να διανύσει 600 χιλιόμετρα. Από τύχη και σύμπτωση, είναι πιθανό να πλησίασε σταδιακά στο μέρος που ήθελε να φτάσει και ύστερα από κάποια στιγμή να άρχισε να αναγνωρίζει μυρωδιές και θορύβους που την οδήγησαν τελικά να πλησιάσει το σπίτι», λέει η Joana Lagarrigue, που ειδικεύεται στη συμπεριφορά των αιλουροειδών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου