ΔΙΕΘΝΗ

Σιαμαίες 21 ετών, μιλούν για την κοινή τους ζωή: Η Κάρμεν έχει αγόρι, η Λουπίτα είναι ασεξουέλ

σιαμαίες-21-ετών-μιλούν-για-την-κοινή-το-887695

Οι γεννημένες στο Μεξικό Κάρμεν και Λουπίτα Αντρέιντ, 21 ετών, απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήσεις σε ένα βίντεο του YouTube, «Ask Me Anything», σχετικά με την οικειότητα, τα χόμπι και την εκπαίδευσή τους, τα «ακατάλληλα» σχόλια που δέχονται και τα μελλοντικά τους οικογενειακά σχέδια.

Τα κορίτσια, που ζουν στο Κονέκτικατ από τότε που ήταν δύο ετών, είναι συνδεδεμένα κατά μήκος των θωρακικών τοιχωμάτων τους μέχρι τη λεκάνη τους, όπου συναντιούνται οι σπονδυλικές τους στήλες. Έχουν δύο χέρια, αλλά μόνο ένα πόδι η καθεμία, με την Κάρμεν να ελέγχει το δεξί πόδι και τη Λουπίτα το αριστερό.

Οι αδελφές, οι οποίες αναμενόταν να επιβιώσουν μόνο για τρεις ημέρες μετά τη γέννησή τους το 2002, ενημερώθηκαν στη συνέχεια ότι ο χωρισμός τους θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατό τους ή σε πολυετή εντατική φροντίδα.

Έτσι, επέλεξαν να μείνουν μαζί και έχουν προσαρμοστεί με δεξιοτεχνία στο να ζουν τη ζωή η μία με την άλλη – συμπεριλαμβανομένου του πώς να προσαρμόσουν την κοινή τους ζωή τώρα που η Κάρμεν έχει αγόρι.

Κι ύστερα ήρθαν τα ραντεβού

Τα ραντεβού ήταν μια «διαδικασία εκμάθησης για όλους» σύμφωνα με την Κάρμεν, η οποία βγαίνει με το σημερινό της αγόρι εδώ και ενάμιση χρόνο, αν και δεν τον κατονόμασε ούτε μοιράστηκε φωτογραφία του.

Είπε στις κάμερες ότι ο σύντροφός της μοιάζει περισσότερο με στενό φίλο και ότι η νέα της σχέση «δεν είναι οικεία με αυτόν τον τρόπο και ότι εκείνος ήταν εντάξει με αυτό».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην εφαρμογή γνωριμιών Hinge, η οποία έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή συμβατούς ανθρώπους για μια σοβαρή σχέση.

Η Κάρμεν είπε ότι ήταν ξεκάθαρη σχετικά με την κατάστασή της, αλλά παραδέχτηκε ότι το βρήκε «πολύ άβολο» να δείξει ότι ήταν σιαμαία-δίδυμη στο προφίλ της.

Η δίδυμη αδελφή της Λουπίτα, ωστόσο, βλέπει τα ραντεβού πολύ διαφορετικά, αφού εξομολογήθηκε ότι είναι «ασεξουαλική».

Η Κάρμεν δήλωσε: «Προφανώς θα ήμουν ξεκάθαρη από την αρχή για όλα… Ήταν μια διαδικασία εκμάθησης για όλους. Προφανώς έπρεπε να κάνουμε μια συζήτηση για το ποια όρια είναι εντάξει και ποια όχι».

Η Λουπίτα έκανε πλάκα ότι έχει μια αδερφή «κακιά μάγισσα».

«Είναι αναπηρία μόνο αν την ζήσεις ως αναπηρία»

Η Κάρμεν συνέχισε είπε ότι ο γάμος δεν είναι στο μυαλό της επειδή είναι «μόλις 21 ετών» αλλά παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσε να είναι «σύντροφοι ζωής παρά πραγματικός γάμος».

Οι δύο τους ισχυρίστηκαν ότι έχουν υποστεί ανάρμοστο «φετιχισμό» για την ιδέα ότι κάποιος «κάνει σεξ με δύο άτομα ταυτόχρονα».

Και οι δύο δεν θεωρούν ούτε τους εαυτούς τους ανάπηρους – αφού παραδέχτηκαν ότι «είναι αναπηρία μόνο αν την ζήσεις ως αναπηρία».

Όταν η Λουπιτα και η Κάρμεν ήταν μικρές, πέρασαν χρόνια σε φυσιοθεραπεία μαθαίνοντας πώς να κάθονται και να συνεργάζονται για να χρησιμοποιούν τα πόδια τους και όταν ήταν τεσσάρων ετών, έκαναν τα πρώτα τους βήματα μαζί.

Οι γιατροί εξέτασαν το ενδεχόμενο να τις χωρίσουν, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει με ασφάλεια, επειδή μοιράζονταν πάρα πολλά ζωτικά όργανα και το κάτω μέρος της σπονδυλικής τους στήλης.

Δε θέλουν να χωρίσουν

Όταν προηγουμένως ρωτήθηκαν αν θα ήθελαν ποτέ να χωριστούν, και οι δύο είπαν όχι, γιατί ακόμη και αν η εγχείρηση πήγαινε καλά, θα είχαν χρόνια φυσικοθεραπείας μπροστά τους.

«Και μετά υπάρχει και η όλη ψυχολογική κατάσταση, επειδή έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να είμαστε μαζί» δήλωσε η Κάρμεν. «Δεν νομίζω ότι θα είχε νόημα».

Όταν έγινε λόγος για χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού, η Λουπίτα και η Κάρμεν ρώτησαν τη μητέρα τους: «Γιατί θέλεις να μας κόψεις στα δύο;».

Ωστόσο, η Λουπίτα πάσχει από σκολίωση (πλάγια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης), η οποία δημιουργεί κράμπες στους πνεύμονές της.

Οι γιατροί λένε ότι μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός τμήματος της σπονδυλικής της στήλης ή εναλλακτικά να αρχίσει να χρησιμοποιεί φιάλη οξυγόνου.

Ενώ η χειρουργική επέμβαση σκολίωσης μπορεί να είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, αυτό δεν ισχύει για τα σιαμαία δίδυμα.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θανάτου ή εγκεφαλικής βλάβης για τη Λουπίτα.

Δείτε το βίντεό τους:

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου