ΔΙΕΘΝΗ

Guardian: Οι καλλιτέχνες σχεδιάζουν το νέο νόμισμα της Ελλάδας

guardian-οι-καλλιτέχνες-σχεδιάζουν-το-νέο-νό-291482

Προτάσεις για τα νέα ελληνικά χαρτονομίσματα κάνει η βρετανική εφημερίδα που θεωρεί ότι είναι πιθανό η χώρα μας να βγει σύντομα εκτός του ευρώ.

«Η παρούσα οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα μπορεί σύντομα να εξαναγκάσει την χώρα εκτός της ευρωζώνης, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να τυπώσει ένα νέο νόμισμα σύντομα» γράφει μεταξύ άλλων η Guardian που ζήτησε από 4 καλλιτέχνες καρτούν να σχεδιάσουν το νέο νόμισμα, σύμφωνα με το real.gr

«De La Rue, η βρετανική εταιρεία που παράγει τραπεζικά χαρτονομίσματα για περισσότερες από 150 χώρες, αναφέρεται ότι προετοιμάζεται για μία πιθανή επανεισαγωγή της δραχμής, αλλά δεδομένου ότι ο περισσότερος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το νόμισμα έχει καταστραφεί θα χρειαστούν μήνες.

Έτσι τι θα χρησιμοποιήσει στο μεσοδιάστημα η Ελλάδα; Προφανώς είναι μία επιλογή ανάμεσα στο να σφραγίσει ένα D σε όλα τα χαρτονομίσματα του ευρώ που ήδη χρησιμοποιούνται ή απλώς να κόψει τις άκρες. Φυσικά θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι με περισσότερη φαντασία;» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου