ΔΙΕΘΝΗ

Εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού στην Τανζανία κατά 40%

εκρηκτική-αύξηση-του-πληθυσμού-στην-τ-879206

Ο πληθυσμός της Τανζανίας εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 40% μέσα σε 10 χρόνια, φτάνοντας τα 61,7 εκατομμύρια, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτή η ταχεία αύξηση του πληθυσμού συνιστά βάρος για τον επιμερισμό πόρων.

Ο πληθυσμός της χώρας της ανατολικής Αφρικής αυξήθηκε από 44,9 εκατομμύρια κατοίκους σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια, μια μέση ετήσια αύξηση 3,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής που έδωσε στη δημοσιότητα η Σάμια Σουλούχου Χασάν από την πρωτεύουσα Ντοντόμα.

«Ένας τέτοιος αριθμός κατοίκων μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα για μια μεγάλη χώρα όπως η δική μας, αλλά είναι ένα βάρος όταν πρόκειται για την κατανομή πόρων και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών», πρόσθεσε η πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε αναπτυξιακές στρατηγικές προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες στους ανθρώπους», είπε, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να φτάσει τα 151,2 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Η οικονομική πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλάμ βρίσκεται επίσης στα πρόθυρα να γίνει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Αφρικής.

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε το 2019, το Νταρ ες Σαλάμ είναι «μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Αφρική και, με ρυθμό ανάπτυξης 6,5%, αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατομμύρια κατοίκους έως το 2030».

«Λόγω αυτής της ταχείας ανάπτυξης, η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, τα οποία επιδεινώνονται από το ανεπαρκές οδικό δίκτυο», αναφέρεται στην έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου