ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 41χρονος έσπρωξε την έγκυο γυναίκα του σε γκρεμό για να πάρει την ασφάλεια ζωής της

τουρκία-41χρονος-έσπρωξε-την-έγκυο-γυνα-882196

Την παρέσυρε στην άκρη του γκρεμού με το πρόσχημα ότι θα έβγαζε μια selfie, αλλά στη συνέχεια την έσπρωξε.

Το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα περάσει ένας 41χρονος στην Τουρκία ο οποίος έσπρωξε την έγκυο γυναίκα του σε γκρεμό για να μπορέσει να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της.

Συγκεκριμένα ο 41χρονος Hakan Aysal, έσπρωξε την επτά μηνών 32χρονη έγκυο γυναίκα Semra Aysal, σε γκρεμό αφότου πόζαραν για φωτογραφία selfie, στο δημοφιλές θέρετρο Butterfly Valley στη Μούγλα, της νότιας Τουρκίας. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2018, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι η πτώση της ήταν ατύχημα.

Πώς την έσπρωξε από τον βράχο

Σύμφωνα με την New York Post, ο άνδρα είχε παρασύρει τη σύζυγό του στην άκρη του γκρεμού των 304 μέτρων με το πρόσχημα ότι θα έβγαζε μια selfie, αλλά στη συνέχεια την έσπρωξε.

Πριν το δυστύχημα, ο 41χρονος είχε συνάψει ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος με ασφαλιστική για λογαριασμό της συζύγου του και κατόπιν εισέπραξε πάνω από 38.000 ευρώ, που διεκδίκησε μάλιστα και αμέσως μετά το θάνατό της, καθώς ήταν ο μοναδικός δικαιούχος.

Αρχικά ο άνδρας είχε αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στη συνέχεια, όμως, προσπάθησε να αμφισβητήσει την ετυμηγορία, ισχυριζόμενος ότι ήταν ψυχικά διαταραγμένος, αλλά οι ιατροί απέρριψαν τους ισχυρισμούς του.

Όπως αποφασίστηκε, ο άνδρας θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 30 χρόνια στη φυλακή, πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του.

Πώς τον υποψιάστηκε η αστυνομία

Η αστυνομία άρχισε να τον υποψιάζεται, μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ζευγαριού στα δελτία ειδήσεων, καθώς βρέθηκε μάρτυρας που παρουσίασε βίντεο στο οποίο καταγράφηκαν οι τελευταίες στιγμές τις γυναίκας και στο οποίο ο άνδρας συμπεριφερόταν περίεργα.

Ο Recep Sahin, τόνισε: «Σταμάτησα εκεί για να δω τη θέα του κόλπου Kabak με την οικογένειά μου. Η κόρη μου βιντεοσκοπούσε τη θέα με το τηλέφωνό μου και εκείνη την ώρα το ζευγάρι κατέβαινε την πλαγιά. Αστειευόμασταν μάλιστα, λέγοντας ότι «είτε αυτός ο άνδρας θα ρίξει τη γυναίκα είτε η γυναίκα θα ρίξει τον άνδρα». Δεν υπήρξε καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους».

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι ο 41χρονος εμφανίστηκε ασυνήθιστα ήρεμος μετά το περιστατικό: «Ήταν πολύ αγχωμένος, χωρίς να ανησυχεί. Οδηγούσα και με σταμάτησε. Μου είπε ότι η γυναίκα του είχε πέσει στο γκρεμό. Βγήκαμε αμέσως από το αυτοκίνητο και αρχίσαμε να την ψάχνουμε, αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε σε ποιο σημείο είχε πέσει. Προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε στην άκρη για να δούμε καλύτερα. Ο Hakan Aysal δεν ήρθε μαζί μας εκεί κάτω».

Ο μεγαλύτερος αδελφός του θύματος, είπε στο δικαστήριο ότι ο δράστης είχε υψοφοβία και ότι δεν είχε νόημα να την ανεβάσει στο γκρεμό.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου