LIFE STYLE

Τέλος από την Adidas ο Κάνιε Γουεστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια – Η ανακοίνωση της εταιρείας

τέλος-από-την-adidas-ο-κάνιε-γουεστ-μετά-τα-α-885812

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει «αμέσως» τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό πλέον με το όνομα Ye, έπειτα από σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός ράπερ.

«Έπειτα από εμπεριστατωμένη εξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος αμέσως στη σύμπραξη με τον Γε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή λόγου μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, μισητά και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη» τονίζει η εταιρεία και συνεχίζει: «Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να τερματίσει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με το σήμα Yeezy και να σταματήσει όλες τις πληρωμές προς τον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την επιχείρηση Adidas Yeezy με άμεση ισχύ».

Ακόμα ανέφερε ότι αυτό θα έχει βραχυπρόθεσμη αρνητική επίπτωση έως και 250 εκατ. ευρώ (246 εκατ. δολάρια) στα καθαρά κέρδη του 2022.

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών είχε αντιμετωπίσει πιέσεις μεταξύ άλλων από πολίτες και τους ίδιους τους υπαλλήλους του να σταματήσει τη συνεργασία με τον Ye, ο οποίος δήλωσε σε ένα podcast στις 16 Οκτωβρίου: «Μπορώ να λέω αντισημιτικά πράγματα και η Adidas δεν μπορεί να με απορρίψει. Τώρα τι γίνεται;».

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου