ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στο 1% η διαφορά από τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου

δημοσκόπηση-χαστούκι-για-τον-ρετζέ-887624

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, το καλοκαίρι του 2023, στην Τουρκία έχουν ξεκινήσει και τα πράγματα δεν είναι τόσο… καλά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metropoll έδειξαν ότι αν οι εκλογές γίνονταν χθες, Κυριακή, στην Τουρκία, τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν θα κέρδισε τον β’ γύρο αλλά με μόλις 1% διαφορά από τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρολγου.

Η δημοσκόπηση έδειξε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έπαιρνε ποσοστό 44.9% και ο υποψήφιος της εκλογικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης 43.9%.

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου το 2,8% των ερωτηθέντων. Οι ψήφοι διαμαρτυρίας υπολογίστηκαν στο 6,2% και στην ερώτηση «δεν ξέρω/δεν απαντώ», καταγράφηκαν απαντήσεις σε ποσοστό 2,2%.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κιλιντσντάρογλου αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες ότι θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Επίσης αναμένεται ότι το φιλοκουρδικό DHP θα ψηφίσει υπέρ του.

Πηγή: newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου