ΔΙΕΘΝΗ

«Οι μοιραίες εκλογές της Ελλάδας»

οι-μοιραίες-εκλογές-της-ελλάδας-293524

Ως μοιραίες εκλογές για την Ελλάδα χαρακτηρίζει σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Σε περίπτωση που ο Τσίπρας υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, καταγγείλει και ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τότε η ευρωζώνη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει την καταβολή των δόσεων» σημειώνει ο σχολιαστής της. «Διότι αν δεν το κάνει, τότε θα έδινε την εντύπωση ότι είναι εκβιάσιμη.

Γιατί άλλωστε να εφαρμόζουν προγράμματα λιτότητας άλλα κράτη, όταν ένας τριαντάχρονος στην Αθήνα μπορεί να γονατίζει ολόκληρη την ευρωζώνη;(…) Όμως ο νεαρός Τσίπρας δεν έχει κερδίσει τις εκλογές ακόμη. Κι αν τα μέχρι τώρα κυβερνητικά κόμματα όπως και τα μικρά νεοφιλελεύθερα θέλουν να ακόμη μια ευκαιρία, θα πρέπει να κινητοποιήσουν αυτούς που δεν ψήφισαν και θα πρέπει να πουν στους ψηφοφόρους ότι αυτή τη φορά οι εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ» γράφει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutche Welle.

24h.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου