ΔΙΕΘΝΗ

Η χειραψία Αναστασιάδη – Ερντογάν στην Πράγα – Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις…

η-χειραψία-αναστασιάδη-ερντογάν-στη-879017

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «μία φωτογραφία χίλιες λέξεις». Και αν κάποιος δεν ήξερε τι συμβαίνει και ακόμα περισσότερο το τι λέγεται δημοσίως, θα μπορούσε να υποθέσει ότι στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν μία ιδιαίτερα καλή σχέση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε ένα τετ α τετ λίγων λεπτών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους χώρους αναμονής των εργασιών της της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που ξεκίνησε την Πέμπτη στην Πράγα με τη συμμετοχή 44 κρατών.

Να υπάρξει αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη, είπε ότι τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει ο διεθνής παράγοντας να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας.

Σημείωσε δε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τετ α τετ

Το τι είπε στη χειραψία του με τον Ερντογάν ο Αναστασιάδης δεν είναι γνωστό. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι αντίστοιχο «ενσταντανέ» υπήρξε και στην Μαδρίτη με την χειραψία των προέδρου Κύπρου και Τουρκίας να επικρίνεται ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση του Ερντογάν.

Τις φωτογραφίες αυτής της «τυχαίας συνάντησης» δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT στο Twitter, παράλληλα με αυτές από τις συναντήσεις που είχε ο Ερντογάν με το γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανοιχτή ήταν η… αγκαλιά του Ερντογάν και για τον Μακρόν…

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου