ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο εδώλιο 21χρονος που σχεδίαζε να σκοτώνει και να διαμελίζει γκέι άνδρες

ηπα-στο-εδώλιο-21χρονος-που-σχεδίαζε-να-884338

Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε ένας 21χρονος από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ο οποίος απήγαγε και κακοποίησε, με ιδιαίτερη βαναυσότητα, έναν 18χρονο τον οποίον γνώρισε μέσω εφαρμογής.

Δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί και επεσήμανε πως σκοπό του ήταν να σκοτώνει και να διαμελίζει γκέι άνδρες μέχρι να τον πιάσουν ή να τον δολοφονήσουν.

O Chance Seneca ήταν 19 ετών όταν πέρασε χειροπέδες, έπνιξε, μαχαίρωσε και έκοψε τις φλέβες του 18χρονου Holden White. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και περίμενε τους αστυνομικούς έξω από το σπίτι του πατέρα του.

Το θύμα επέζησε, αλλά αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα σοβαρή βλάβη στο αριστερό χέρι. Η οικογένειά του ζήτησε η υπόθεση να εξεταστεί ως έγκλημα μίσους, όπως και έγινε.

Έβρισκε θύματα μέσω εφαρμογών

Ο Seneca ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε Snapchat και Grindr για να βρει θύματα. Στις 20 Ιουνίου του 2020 έκλεισε ραντεβού με τον 18χρονο και έβαλε σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο. Μία μέρα νωρίτερα είχε ραντεβού και με έναν άλλο άνδρα, αλλά δεν του είχε επιτεθεί.

«Οι πράξεις και οι προθέσεις του κατηγορουμένου σε αυτή την υπόθεση ήταν σοκαριστικές», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέας Kristen Clarke του Τμήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η μέγιστη ποινή με την οποία είναι αντιμέτωπος ο δράστης είναι τα ισόβια και μία χρηματική ποινή 250.000 δολαρίων, αλλά το δικαστήριο μπορεί να αυξήσει περισσότερο την ποινή ανάλογα με την έκβαση της δίκης, που αναμένεται τον Ιανουάριο του 2023

Ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε πως είναι «θαύμα» επιβίωσε από τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου