ΔΙΕΘΝΗ

Τι μεταδίδει ο διεθνής Τύπος για την επόμενη ημέρα

τι-μεταδίδει-ο-διεθνής-τύπος-για-την-επ-296138

Οι συζητήσεις αποτυγχάνουν, η Ελλάδα πάει σε νέες εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση και η χώρα αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών εν μέσω ανησυχίας για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση μεταδίδει το Reuters. Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, η Ελλάδα δεν έχει νέα κυβέρνηση συνεργασίας, πυροδοτώντας νέες συζητήσεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Οι Έλληνες ηγέτες επιδιώκουν συμφωνία για προσωρινή κυβέρνηση έχει τίτλο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα παραπαίει καθώς οι συζητήσεις αποτυγχάνουν, τιτλοφορείται η Wall Street Journal όπου σχολιάζει ότι οι καταθέτες αποσύρουν 898 εκατ. δολάρια μόνο τη Δευτέρα, ενώ αυξάνεται η προοπτική εξόδου από το ευρώ.

Νέες εκλογές στην Ελλάδα, μεταδίδει το Al Jazeera. Η ανακοίνωση ακολουθεί την αποτυχία των πολιτικών κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας παρά τους δεκάδες κύκλους διαλόγων.

Η Ελλάδα θα κάνει νέες εκλογές σε απάντηση στο πολιτικό αδιέξοδο που άφησε τη χτυπημένη από το χρέος χώρα ανίκανη να σχηματίσει μία κυβέρνηση, όπως αναφέρθηκε από το γραφείο του Προέδρου Καρόλου Παπούλια την Τρίτη, μετέδωσε το CNN. Οι ανακοίνωση έγινε καθώς η ελληνική κρίση χρέους απειλεί τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος. Ο Παπούλιας κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συναντηθούν μαζί του την Τετάρτη ώστε να συγκροτήσουν μία υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διεξάγει τη νέα εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με το γραφείο της Προεδρίας.

"Τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη;" έχει σε άλλο άρθρο του τίτλο το CNN και συμπληρώνει "Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έδωσαν χρήματα στην Ελλάδα προκειμένου να την κρατήσουν στο ευρώ, αλλά απαίτησαν η ελληνική κυβέρνηση να κάνει περικοπές ώστε να βρει τα χρήματα. Όταν οι θυμωμένοι ψηφοφόροι ψήφισαν στις 6 Μαΐου, τιμώρησαν τους πολιτικούς που τους επέβαλαν τα μέτρα λιτότητας, μειώνοντας σημαντικά τις έδρες του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου