ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στην Ιταλία: Όταν η Μελόνι υμνούσε τον Μουσολίνι – «Ήταν ένας καλός πολιτικός»

εκλογές-στην-ιταλία-όταν-η-μελόνι-υμνο-860723

Η Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές στην Ιταλία, εξασφαλίζοντας σημαντικό προβάδισμα και στη Βουλή και στη Γερουσία, σύμφωνα με τα exit poll και όλα δείχνουν πως θα είναι η νέα πρωθυπουργός της χώρας.

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός των Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίζει την πλειοψηφία με διαφορά και θεωρείται βέβαιο ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με πρωθυπουργό την Ιταλίδα πρόεδρο του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας». Θα είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της χώρας.

«Ο Μουσολίνι ήταν ένας καλός πολιτικός»

Η 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι αποτελεί στην πραγματικότητα έναν ιδεολογικό απόγονο του Μουσολίνι, κάτι που η ίδια ποτέ δεν έκρυψε.

Μάλιστα, προσφάτως η εφημερίδα La Repubblica έφερε στο φως ένα παλαιότερο βίντεο της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία υμνεί μιλάει θετικά για τον φασίστα δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.

Το εν λόγω βίντεο, τραβήχτηκε το 1996, με τη 19χρονη τότε Μελόνι να απευθύνεται στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Soir 3.

«Πιστεύω ότι ο Μουσολίνι ήταν ένας καλός πολιτικός. Αυτό σημαίνει πως ότι έκανε, το έκανε για την Ιταλία. Αυτό δεν το βρίσκουμε στους πολιτικούς που είχαμε τα τελευταία 50 χρόνια» ακούγεται να λέει η Μελόνι.

Όπως τονίζει η La Repubblica, η Τζόρτζια Μελόνι περιγράφεται από το γαλλικό πρόγραμμα ως «μια πολύ δραστήρια αγωνίστρια της Εθνικής Συμμαχίας που υιοθετεί νεοφασιστικές ιδέες».

Το βίντεο έρχεται στην επιφάνεια μόλις μια εβδομάδα ύστερα από το βίντεο στον ξένο τύπο όπου η ίδια η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως «η ιταλική Δεξιά έχει παραδώσει τον φασισμό στην ιστορία δεκαετίες τώρα, καταδικάζοντας απερίφραστα την καταστολή της δημοκρατίας και τους άδοξους αντιεβραϊκούς νόμους».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου