ΔΙΕΘΝΗ

Γάτος έσωσε γυναίκα που έπαθε καρδιακή προσβολή

γάτος-έσωσε-γυναίκα-που-έπαθε-καρδιακ-863128

Γάτος έσωσε τη ζωή της 42χρονης Σαμ Φέλστιντ στη Βρετανία όταν την ξύπνησε ενώ είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Όπως αναφέρει το BBC, το περιστατικό έγινε στις 8 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, η Σαμ είχε ξαπλώσει και γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα ο επτάχρονος γάτος της, Μπίλι την ξύπνησε πηδώντας πάνω της, νιαουρίζοντας δυνατά.

«Όταν έπεσα για ύπνο, ένιωθα μια χαρά. Μάλιστα, είχα βγάλει βόλτα και τα σκυλιά μου, δεν ένιωθα άρρωστη ούτε πονούσα πουθενά», δήλωσε η Σαμ.

Όταν, όμως, την ξύπνησε ο γάτος της, συνειδητοποίησε ότι ήταν κάθιδρη και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Αμέσως κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια και ειδοποίησε τη μητέρα της, η οποία έσπευσε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. «Οι γιατροί είπαν ότι έκανα πολύ καλά που έφτασα εγκαίρως στο νοσοκομείο», τόνισε η 42χρονη.

Πριν να πάει στο νοσοκομείο, ο Μπίλι δεν την άφησε στιγμή μόνη της. «Είναι πολύ έξυπνος. Δεν έφυγε ούτε λεπτό από κοντά μου», είπε χαρακτηριστικά η Σαμ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Σαμ

Δεν ήταν τυχαία η παρέμβαση του γάτου

Η ειδικός στη συμπεριφορά των αιλουροειδών, Λούσι Χόιλ πιστεύει ότι η παρέμβαση του γάτου δεν ήταν τυχαία. Θεωρεί ότι κάποιες αλλαγές που παρατήρησε στην αγαπημένη του Σαμ του, όπως η εφίδρωση, περίεργες κινήσεις ή ήχοι, τον ώθησαν να αναλάβει δράση.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα της έσωσε τη ζωή, γιατί χάρη σε εκείνον αναζήτησε ιατρική βοήθεια. Δεν μπορώ όμως να πω ότι το έκανε σκόπιμα. Απλά, ήταν η αντίδρασή του στην κατάσταση», διευκρίνισε στο BBC.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου